Ako upiecť jaternice?

Pri príprave jaternice budete potrebovať nasledujúce základné suroviny:

  • 500 g bravčových jaterníc
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g krupice
  • 2 vajíčka
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • olej na fritovanie

 

Postup prípravy jaternice

Pokyny:

Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

Bezlepkové cestoviny s tuniakom a paradajkami

Čítať viac »

  1. Jaternice dôkladne umyte a zbavte ich prípadných šliach. Následne ich nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na drobné kocky.
  3. V hrnci pripravte krupicovú kašu podľa pokynov na obale a nechajte ju vychladnúť.
  4. Nakrájanú jaternicu pomelte v mlynčeku na mäso spoločne s cibuľou a cesnakom.
  5. Do zmesi pridajte mletú jaternicu, vychladnutú krupicovú kašu a vajíčka. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
  6. Na panvici rozohrejte olej. Pomocou lyžice tvarujte zmes na malé placky a opatrne ich smažte z oboch strán do zlatista.
  7. Hotové jaternice prekladajte na papierový obrúsok, aby sa z nich odstránil prebytočný olej.

Servírujte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou a kyslou kapustou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kuchárka123 píše:

    Tento recept na jaternice vyzerá fantasticky! Nikdy som ich nerobila, ale určite to skúsim. Mám rada tradičné jedlá a s takými jednoduchými ingredienciami to musí byť lahodné. Určite sa podelím o výsledok!

  2. ZelenýJabĺčko píše:

    Wow, jaternice sú moje obľúbené jedlo! Tento recept je skvelý a zdá sa veľmi jednoduchý. Cibuľa a cesnak im dodajú super chuť. Neviem sa dočkať, kedy to vyskúšam doma!

  3. MackoPuf píše:

    Jaternice sú tradičný pokrm, ktorý má svoje čaro! Ďakujem za tento recept, určite sa pustím do prípravy. Krásne si to napísal a urobil si to veľmi zrozumiteľné. Dúfam, že budú chutiť ako od babičky!

  4. FialováHlava píše:

    Tento recept na jaternice je presne to, čo som hľadala! Vyzerajú tak chutne a cítim sa motivovaná ich pripraviť pre rodinu. Takéto klasické jedlá majú niečo špeciálne a milujem, ako sú jednoduché na prípravu.

  5. Srdiečko87 píše:

    Jaternice sú u nás doma vždy vítané! Tento recept ma veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a chutnosťou. Určite ho vyskúšam cez víkend, teším sa na tú úžasnú chuť s kapustou!

  6. BublinkovýRybka píše:

    Skvelý návod na jaternice! Veľmi ma potešilo vidieť tento tradičný recept. S takými základnými surovinami je to ľahké pre každého. Teším sa na prípravu s rodinou – určite si pochutnáme!

  7. Cukrík7 píše:

    ‚Jaternice? To znie super!‘ Mám rád takéto klasické jedlá zo Slovenska a tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Cítim už teraz tú vôňu – musím ho určite vyskúšať ešte tento týždeň.

  8. 'TrpaslíkMajster' píše:

    ‚Jaternice sú skvostné!‘ Tento recept vyzerá tak jednoducho a chutne, že ho musím skúsiť! Teším sa aj na kombináciu so zemiakovou kašou – klasika s nádychom domova!

  9. 'ŽltýBanán' píše:

    ‚Parádny recept!‘ Jaternice mám veľmi rád a tento spôsob ich prípravy mi pripadá skvelý. Určite budem sledovať aj ďalšie tvoje tipy na tradičné slovenské jedlá.

  10. 'RužováObloha' píše:

    ‚Takto pripravené jaternice musia byť fantastické!‘ Milujem varenie tradičných pokrmov pre rodinu. Tento recept je presne to, čo potrebujem na nadchádzajúci víkend – určite všetkých poteším!