Ako upiecť karé aby nebolo suché? Karé sa rýchlo vysuší, keďže je to samo o sebe suchšie múso. Staší ak splníte, ako vždy tri podmienky, stačí ak budete mäso pravidelne podlievať, ak dáte nižšie teplotu v rúre, a ak dáte mäso do rúry zakryte.
Na suche káre budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 kusy káre mäska
– 2 PL olivového oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– Červená paprika
– Cibuľa
– Cesnak
– Mleté mäso (hovädzie alebo bravčové)
Ako upiecť karé aby nebolo suché?
Postup:
1. Káru opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
2. V hrnci zohrejte olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a orestujte, až sa zjemní.
3. Pridajte nakrájaný cesnak a mleté mäso a orestujte, kým mäso nebude hotové.
4. Do zmesi pridajte soľ, korenie a červenú papriku a dobre premiešajte.
5. Zmesou naplňte káry a položte ich do pekáča.
6. Podlejte vodou a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút, kým kára nebude hotová.
7. Podávajte teplé a môžete zaliť šťavou z pečenia. Dobrú chuť!