Ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 250 g kryštáľového cukru
– 6 vajec
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 prášok do pečiva
– olej na vymastenie formy
Ako upiecť korpus?
Postup:
1. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva.
2. V ďalšej miske rozšľahajte vajcia s kryštáľovým cukrom a vanilkovým cukrom, kým nevytvoríte peny.
3. Postupne primiešajte suché zložky do vaječnej peny a miešajte do hladka.
4. Vymažte formu olejom a nalejte do nej pripravené cesto.
5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, kým korpus nezískate zlatistú farbu a neuprží sa.
6. Hotový korpus nechajte vychladnúť a potom môžete použiť podľa potreby pre rôzne dezerty.
2)
Pečenie korpusu je základom pre každý dobrý dezert alebo tortu. Či už sa chystáte na narodeninovú oslavu, svadbu, alebo len chcete potešiť rodinu niečím chutným, správny korpus je nevyhnutný. V tomto článku sa dozviete, ako upiecť korpus, ktorý bude nielen pekný, ale aj chutný.
Ingrediencie potrebné na korpus
Predtým, ako začnete, uistite sa, že máte všetky potrebné ingrediencie. Na prípravu základného korpusu potrebujete:
- 4 veľké vajcia
- 200 g cukru
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- štipku soli
- 100 ml vody
- 50 g masla
Postup pri pečení korpusu
Keď máte všetko pripravené, môžete prejsť na samotný proces. Riaďte sa nasledujúcimi krokmi:
- Predpríprava: Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na pečenie. Vykryte ju papierom na pečenie, aby sa korpus ľahšie vybral.
- Miešanie ingrediencií: V miske zmiešajte vajcia a cukor a šľahajte, kým nezískate svetlú a nadýchanú hmotu. Potom pridajte múku, prášok do pečiva a soľ a všetko dôkladne premiešajte.
- Pečenie: Výslednú zmes nalejte do pripravenej formy a pečte asi 25-30 minút, kým korpus nezíska zlatohnedú farbu a netestuje suchý špáradlom.
Akonáhle je korpus upečený, nechajte ho vychladnúť pred použitím. Takto pripravený korpus je ideálny základ pre mnohé druhy dezertov, od tort po zákusky.
Nazdávam sa, že tento recept na korpus je veľmi jednoduchý a jasný. Postup je dobre popísaný a mám pocit, že aj menej skúsení kuchári by ho mohli zvládnuť.
Celkovo som spokojný s touto stránkou a recept pravdepodobne pridám medzi moje obľúbené.
Donedávna som nevedel ako sa robí korpus.No podľa skusení podľa tohto receptu sa mi vydaril a som rád.Ďakujem za recept isto ho odporučím priateľom.
Veľmi sa teším, že som našiel tento recept! Pečenie korpusu je naozaj jednoduché a výsledok je úžasný. Vyskúšal som to na narodeninovej oslave a všetci boli nadšení. Určite odporúčam, super rada!
Korpus sa mi podaril na prvýkrát! Nikdy predtým som nepekal, ale tento recept je jasný a zrozumiteľný. Cesto bolo nadýchané a všetci si pochutnali. Ďakujem za skvelý návod!
Tento recept ma naučil, ako upiecť perfektný korpus! Všetko bolo jasne vysvetlené a výsledok bol fantastický. Určite ho zopakujem aj s inými príchuťami. Som veľmi spokojná!
Wow! Korpus bol úžasný! Doteraz som mala strach piecť, ale tento návod mi dodal odvahu. Urobila som ho na víkendový rodinný obed a nikto neodolal. Určite vyskúšam znova!
Skvelý recept na pečenie korpusu! Všetky ingrediencie sú dostupné a postup je veľmi jednoduchý. Korpus bol nadýchaný a chutný, presne tak, ako má byť. Odporúčam každému začiatočníkovi!
Tento recept mi zmenil pohľad na pečenie! Korpus sa podaril tak skvelo, že som hneď urobila druhý pre svojich priateľov. Boli z toho úplne nadšení! Ďakujem za úžasné tipy!
Recept je fantastický! Korpus vyšiel presne tak, ako mal a ja som si ho užila s rodinou pri večeri. Chutí výborne aj s ovocím alebo krémom. Teším sa na ďalšie experimenty!
‚Dnes sme piekli podľa vášho návodu a musím povedať, že to bola radosť! Korpus bol ľahký a vzdušný, ideálny základ pre tortu. Všetci sme si pochutili, určite vyskúšame znova!‘
‚Tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou a efektívnosťou. Korpus bol nielen krásny na pohľad, ale aj veľmi chutný! Budem ho určite piecť častejšie!‘
‚Naučila som sa piecť korpus podľa vášho článku a nemohla som uveriť svojim očiam – bol dokonalý! Tento recept určite odporučím aj svojim priateľom.‘