Ingrediencie:
– 250 g hladkej múky
– 250 g kryštáľového cukru
– 6 vajec
– 1 balíček vanilkového cukru
– 1 prášok do pečiva
– olej na vymastenie formy

 

Ako upiecť korpus?

Postup:
1. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva.
2. V ďalšej miske rozšľahajte vajcia s kryštáľovým cukrom a vanilkovým cukrom, kým nevytvoríte peny.
3. Postupne primiešajte suché zložky do vaječnej peny a miešajte do hladka.
4. Vymažte formu olejom a nalejte do nej pripravené cesto.
5. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, kým korpus nezískate zlatistú farbu a neuprží sa.
6. Hotový korpus nechajte vychladnúť a potom môžete použiť podľa potreby pre rôzne dezerty.

Similar Posts

2 Comments

  1. Morena-sk píše:

    Nazdávam sa, že tento recept na korpus je veľmi jednoduchý a jasný. Postup je dobre popísaný a mám pocit, že aj menej skúsení kuchári by ho mohli zvládnuť.

  2. Markus píše:

    Celkovo som spokojný s touto stránkou a recept pravdepodobne pridám medzi moje obľúbené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *