Určite! Tu je jednoduchý recept na varenie žaby:

Ingrediencie:

  • 4 páry žabích stehien
  • 1 hrnčeka hladkej múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 polievková lyžica čerstvého petržlenu, nasekaného
  • Čerstvé citrónové šťavy na dochutenie

 

Ako uvariť žabu?

Postup:

  1. Žabie stehná dôkladne opláchnite pod tečúcou studenou vodou a osušte ich utierkou.
  2. Múku nasolte a okoreňte podľa chuti a preosejte ju do plytkej misky.
  3. Žabie stehná obaľte vo vzniknutej múke, otrepte prebytočnú múku.
  4. Rozohrejte olej na panvici pri stredne silnom ohni.
  5. Pridajte maslo na panvicu a nechajte ho rozpustiť.
  6. Položte žabie stehná na panvicu a opečte ich asi 3-4 minúty z každej strany, kým nebudú zlatisto hnede a chrumkavé.
  7. Pridajte nasekaný cesnak na panvicu a orestujte ho ďalšiu minútu, kým nezačne voňať.
  8. Posypte nasekanú petržlenovú vňať nad žabou a jemne ju premiešajte.
  9. Preložte žabu na servírovaciu misu a pokvapkajte citrónovou šťavou.
  10. Podávajte žabu horúcu ako predkrm alebo hlavný jed.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *