Ako upiecť langoše?

Ako upiecť langoše?

Langoše predstavujú lahodné a obľúbené jedlo, ktoré si môžete jednoducho pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý návod, ako ich vyrobiť:

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 250 ml teplej vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 balenie sušeného droždia
  • olej na smaženie
  • práškový cukor na posypanie (voliteľné)

 

Akým spôsobom pripraviť langoše?

Návod:

  1. V miske spojte múku, cukor, soľ a sušené droždie.
  2. Prilejte teplú vodu a miešajte, až kým nevytvoríte hladké cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, postupne prisypte ďalšiu múku.
  3. Nechajte cesto vykysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
  4. V hrnci rozohrejte olej na strednú teplotu.
  5. Odkrojte malé kúsky z kysnutého cesta a vyvaľkajte ich do tvaru kruhov.
  6. Vložte langoše do horúceho oleja a vyprážajte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  7. Po upražení nechajte langoše odkvapkať na papierových utierkach, aby ste ich zbavili nadbytočného oleja.
  8. Podávajte langoše ešte teplé a posypte ich práškovým cukrom podľa vlastnej chuti.

Servírujte ich so šľahačkou, džemom alebo so slanými prísadami, ako sú syr, kečup alebo kyslá kapusta. Prajeme dobrú chuť!

 

Ako upiecť langoše - 2

2) Ako upiecť langoše?

Langoše sú obľúbeným jedlom v Slovenskej a Maďarskej kultúre, často podávané na trhoch, festivaloch a iných spoločenských stretnutiach. Tieto chutné smažené placky sa obvykle podávajú s cesnakom a rôznymi prísadami, ako je kyslá smotana, syrová zmes alebo kečup. Ak máte záujem naučiť sa, ako pripravovať langoše doma, tu je recept a postup:

Ako pripraviť mrazené ovocie?

Ako pripraviť mrazené ovocie?

Čítať viac »

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml vlažnej vody
  • 1 balenie sušeného droždia (alebo 25 g čerstvého droždia)
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2-3 lyžice oleja (do cesta)
  • 1-2 strúčiky cesnaku (na potretie)
  • Kyslá smotana, strúhaný syr, kečup alebo iné prísady podľa preferencie (na servírovanie)
  • Olej na vyprážanie

Návod:

  1. Príprava kvásku: Pri použití čerstvého droždia ho rozdrvte do misky a pridajte cukor. Nalejte na droždie vlažnú vodu a ponechajte stáť asi 10 minút, kým sa nezačne peniť. Pri použití sušeného droždia ho stačí zamiešať priamo do múky.

  2. Príprava cesta: Do väčšej misy preosejte múku a spojte ju so soľou. Potom pridajte kvások (ak ste použili čerstvé droždie) a 2-3 lyžice oleja. Nalejte zvyšnú vodu a začnite miesiť cesto. Miesiť je potrebné aspoň 10 minút, až kým sa cesto stane hladkým a elastickým.

  3. Kynutie: Cesto zakryte utierkou a nechajte ho kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, alebo kým zdvojnásobí svoj objem.

  4. Formovanie langošov: Po vykysnutí cesto prepracujte a rozdeľte na rovnaké kusy (približne 8-10). Z každého kusu vytvorte placku s hrúbkou zhruba 1-2 cm. Môžete si vybrať medzi okrúhlymi alebo oválnymi plackami, podľa svojich preferencií.

  5. Vyprážanie: V hlbokom panvici alebo fritovacej nádobe rozohrejte olej na stredne vysokej teplote (približne 180 °C). Keď je olej dostatočne horúci, opatrne pridávajte placky a vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé (asi 2-3 minúty z každého boku).

  6. Podávanie: Po vyprážaní nechajte langoše odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný olej. Potom ich môžete potrieť zmesou cesnaku a oleja alebo ich podávať s kyslou smotanou, nastrúhaným syrom a kečupom.

Tipy:

  • Do cesta môžete pridať bylinky alebo korenie na ochutenie.
  • Langoše môžu byť pripravené aj na sladko: po vypražení ich môžete posypať práškovým cukrom alebo podávať s džemom.

Takto si môžete užiť chutné domácich langošov kedykoľvek, keď dostanete chuť! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

18 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Langoše sú skvelé! Mám rád, keď ich robíme doma. Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledok je naozaj chutný. Milujem ich s cesnakom a kyslou smotanou! Vďaka za tipy, určite vyskúšam!

  2. MartaKocurik píše:

    Wow, langoše sú moje obľúbené jedlo! Nikdy som nevedela, ako ich pripraviť doma. Tento recept vyzerá tak jednoducho! Už sa teším, ako si ich pripravím so syrom a kečupom. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. KocurMikulas píše:

    Tieto langoše vyzerajú naozaj lákavo! S priateľmi sme si už dávno hovorili, že si ich urobíme doma. Teraz už vieme ako! Verím, že to bude veľký hit. Určite sa o to pokúsime!

  4. SlovenskyPavol píše:

    Langoše sú super! Každý rok na trhu sa na ne teším. Tento recept je úžasný a určite ho vyskúšam aj doma. Môžem si pridať aj rôzne prísady? Už sa neviem dočkať!

  5. Bubak123 píše:

    Musím povedať, že langoše sú skvelé a tento recept vyzerá naozaj jednoducho! Teším sa, ako si ich pripravím s rodinou. Určite budú mať úspech aj medzi deťmi. Dík za tipy!

  6. VeselakJozko píše:

    Langoše sú jedna z najlepších vecí na svete! Vždy som chcel vedieť, ako ich pripraviť doma a tento recept je perfektný! Už plánujem večeru s langošmi – nemôžem sa dočkať tej chuti!

  7. SokolKuk píše:

    ‚Naučiť sa piecť langoše? To znie fantasticky!‘ Rád varím a toto je ďalší skvelý recept do mojej zbierky. Počul som o mnohých variantoch; takmer všetky majú svoje čaro.

  8. 'CokoladovyHrac' píše:

    ‚Už dlho som hľadala dobrý recept na langoše!‘ Tento vyzerá fakt dobre a jednoduché na prípravu. Určite ho vyskúšam ešte dnes večer so svojimi deťmi – budeme mať zábavu pri varení!

  9. SmažícíKocúr píše:

    Langoše sú naozaj skvelé! Ráda ich robím pre rodinu, keď máme nejakú oslavu. Tento recept je super jednoduchý a výsledok je vždy fantastický. Určite ich vyskúšam aj so slanými prísadami, ako je syr a kečup!

  10. JasnéJablko píše:

    Tento recept na langoše je úplne perfektný! Mám rada, ako sa dajú prispôsobiť rôznym chutiam. S kyslou smotanou a cesnakom sú jednoducho najlepšie. Teším sa, až ich vyskúšam doma!

  11. ZlatýHruška píše:

    Mňam! Langoše sú moje obľúbené jedlo! Keď som ich naposledy robila, všetkým veľmi chutili. Tento recept vyzerá jednoducho a rýchlo sa dá pripraviť. Určite to vyskúšam tento víkend!

  12. VeselýKráliček píše:

    Langoše sú naozaj lahodné! Každý rok na jeseň robím rodinnej oslavy a nikdy nesklamem. Tento recept vyzerá tak ľahko a určite ho odskúšam s cukrom na vrchu, to bude mňamka!

  13. SlnečnéPohádky píše:

    Wow, langoše vyzerajú úžasne! Milujem smažené jedlá a tento recept vyzerá veľmi lákavo. Nemôžem sa dočkať, kedy si ich pripravím s priateľmi počas víkendu.

  14. ChutnýBubko píše:

    Tento recept na langoše ma nadchol! S deťmi radi varíme a toto bude určite hitom pri našich kuchynských dobrodružstvách. Urobíme si aj slané aj sladké verzie!

  15. RozprávkovýSen píše:

    ‚Langose‘ som už dlho nejedla a tento recept ma inšpiroval k tomu, aby som si ich pripravila znova. Skvelé tipy na podávanie – teším sa na kombináciu so syrom!

  16. 'ZmrzlinovýKocúr' píše:

    ‚Milujem smažené jedlá!‘ Langoše sú skvelé nielen na festivaloch, ale aj doma! Tento jednoduchý postup ma motivuje k tomu, aby som ich pripravila pre celú rodinu.

  17. 'TancujúciDelfín' píše:

    ‚Langoše‘ sú super voľba pre večierky alebo len tak pre zábavu s priateľmi! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky – už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam!

  18. 'SkákajúcaŽirafa' píše:

    ‚Takto si viem predstaviť perfektné víkendové varenie!‘ Langoše sú môj favorit a tento recept mi dáva presne to, čo potrebujem. Teším sa už na tú vôňu v kuchyni!