Ako upiecť zemiaky do chrumkava?

Na to, aby ste upiekli zemiaky do chrumkava, je niekoľko tipov a trikov, ktoré môžete vyskúšať:

  1. Výber správnych zemiakov: Snažte sa vybrať zemiaky s hrubšou kožou, ako sú napríklad druh Agria. Tieto zemiaky majú väčšie množstvo škrobu, čo pomôže vytvoriť chrumkavú vonkajšiu vrstvu.
  2. Predpečenie: Pred pečením zemiaky ošúpte a nakrájajte na rovnaké veľké kúsky, aby boli varené rovnomerne. Zemiaky niekoľko minút namočte do studenej vody a potom ich dajte do osolenej vriacej vody na približne 5 minút. Cieľom je dosiahnuť polovarený stav.
  3. Vysušenie: Keď sú vaše zemiaky hotové, vyberte ich z vody a nechajte ich vysušiť na vzduchu alebo ich môžete utrieť utierkou. Týmto spôsobom odstránite nadbytočnú vlhkosť a pomôžete vytvoriť chrumkavší výsledok.
  4. Smaženie alebo pečenie: Existujú dve hlavné metódy, ako dosiahnuť chrumkavú povrchovú vrstvu. Prvou možnosťou je smaženie zemiakov vo veľkej panvici so dostatočným množstvom rastlinného oleja. Druhou možnosťou je pečenie zemiakov na vyhriatej plechu v rúre so trochou oleja.
  5. Obrátenie zemiakov: Nezabudnite pravidelne obracať zemiaky, aby sa pekli rovnomerne zo všetkých strán. Tým dosiahnete ešte chrumkavejší výsledok.
  6. Kúsovanie: Keď sú zemiaky hotové, nechajte ich chvíľu vychladnúť a až potom ich podávajte. Môžete ich poposielať soľou či bylinkami podľa svojej chuti.

 

Ako upiecť zemiaky do chrumkava?

S nasledovaním týchto tipov by ste mali byť schopní upiecť chrumkavé zemiaky, ktoré vám budú chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *