Ako upiecť morčacie mäso

Na varenej morčacie mäso po slovensky potrebujeme:

– 500 g morčacieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– mletá paprika
– olej na pečenie
– 1 pohár mäsovej šťavy

 

Ako upiecť morčacie mäso?

Postup:

1. Najprv si pripravíme mäso – nakrájame ho na kocky a osolíme ho.

2. Na panvici rozpálime olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, až kým cibuľa nezhnedne.

3. Pridáme nakrájané mäso a restujeme ho, kým nebude pekne zlatisté.

4. Následne pridáme mletú papriku a korenie podľa chuti a zalijeme mäsovou šťavou.

5. Mäso dusíme pod pokrievkou asi 30 minút, občas premiešame a podľa potreby pridáme vodu.

6. Keď je mäso mäkké a šťava zahustená, môžeme ho podávať.

Podávame s duseným zemiakovým pyré alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *