Na varené morčacie mäso po slovensky budeme potrebovať:
– 500 g morčacieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– mletá paprika
– olej na vyprážanie
– 1 pohár mäsovej šťavy
Ako pripraviť morčacie mäso?
Postup:
1. Najprv si pripravíme mäso – nakrájame ho na kocky a dochutíme soľou.
2. Na panvici zahrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Opekáme ich, kým cibuľa nezíska zlatohnedú farbu.
3. Pridáme nakrájané morčacie mäso a restujeme ho, dovtedy, kým sa neobjaví zlatistý lesk.
4. Potom pridáme mletú papriku a korenie podľa vlastnej chuti, následne všetko zalejeme mäsovou šťavou.
5. Mäso dusíme pod pokrievkou približne 30 minút, občas premiešame a ak je to nutné, pridáme trochu vody.
6. Až je mäso dostatočne jemné a šťava sa zahustila, môžeme ho servírovať.
Podávame s pyré zo zemiakov alebo cestovinami. Prajeme dobrú chuť!