Ako upiecť morčacie mäso

Na varené morčacie mäso po slovensky budeme potrebovať:

– 500 g morčacieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– mletá paprika
– olej na vyprážanie
– 1 pohár mäsovej šťavy

 

Ako pripraviť morčacie mäso?

Postup:

1. Najprv si pripravíme mäso – nakrájame ho na kocky a dochutíme soľou.

2. Na panvici zahrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom. Opekáme ich, kým cibuľa nezíska zlatohnedú farbu.

3. Pridáme nakrájané morčacie mäso a restujeme ho, dovtedy, kým sa neobjaví zlatistý lesk.

Makaróny so syrom

Makaróny so syrom

Čítať viac »

4. Potom pridáme mletú papriku a korenie podľa vlastnej chuti, následne všetko zalejeme mäsovou šťavou.

5. Mäso dusíme pod pokrievkou približne 30 minút, občas premiešame a ak je to nutné, pridáme trochu vody.

6. Až je mäso dostatočne jemné a šťava sa zahustila, môžeme ho servírovať.

Podávame s pyré zo zemiakov alebo cestovinami. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *