Na varenej morčacie mäso po slovensky potrebujeme:
– 500 g morčacieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– mletá paprika
– olej na pečenie
– 1 pohár mäsovej šťavy
Ako upiecť morčacie mäso?
Postup:
1. Najprv si pripravíme mäso – nakrájame ho na kocky a osolíme ho.
2. Na panvici rozpálime olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, až kým cibuľa nezhnedne.
3. Pridáme nakrájané mäso a restujeme ho, kým nebude pekne zlatisté.
4. Následne pridáme mletú papriku a korenie podľa chuti a zalijeme mäsovou šťavou.
5. Mäso dusíme pod pokrievkou asi 30 minút, občas premiešame a podľa potreby pridáme vodu.
6. Keď je mäso mäkké a šťava zahustená, môžeme ho podávať.
Podávame s duseným zemiakovým pyré alebo cestovinami. Dobrú chuť!