Ak chcete upiecť rebierá z diviaka, môžete postupovať nasledovne:
- Najprv si pripravte marinádu. Zmiešajte nasledujúce ingrediencie v miske: olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, čili prášok, cesnakový prášok a trochu medu. Túto marinádu potrite rebierkami z oboch strán a nechajte ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny (alebo celú noc) pre dokonalejšiu chuť.
- Počas marinovania si pripravte gril na strednú teplotu, alebo si predhrejte rúru na 180 °C.
- Ak používate gril, rebierkami opláchnutými od marinády ich môžete grilovať priamo na grile. Na každú stranu grilujte rebierka asi 5-7 minút, až kým nebudú pekne hnedé a dovnútra dopestrené. Ak používate rúru, rebierka uložte na plech s výškou a pečte ich asi 30 až 40 minút, pravidelne ich obracajte a marinádu pravidelne používajte na politievanie pre zachovanie šťavnatosti.
- Akonáhle sú rebierka hotové, nechajte ich chvíľu odpočinúť pred podávaním. Môžete ich posypať čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu a podávať ich s prílohami ako sú pečené zemiaky, šalát alebo zelenina.
Užite si svoje výborné rebierka z diviaka!