Nasledujúci postup vám pomôže upiecť chutnú roládu:
- Najprv si pripravte cesto. Potrebujete 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 120 g hladkej múky, štipku soli a vanilkový cukor.
- V mise zmiešajte žĺtka, polovicu práškového cukru a vanilkový cukor. Bielka s výškou soli vyšľahajte do tuhého snehu a postupne pridávajte zvyšný cukor.
- Pomaly primiešajte bielkovú zmes do žĺtkovej zmesi a potom svojvoľne pridajte múku. Zmes šetrne premiešajte a vylijte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Cesto pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút, kým nebude zlatisto hnedé.
- Po upečení cesta nechajte chvíľu vychladnúť, potom ho prevráťte na čistú utierku alebo igelitovú fóliu posypanú práškovým cukrom. Pomocou utierky alebo fólie zrolujte cesto a nechajte ho úplne vychladnúť.
- Pre náplň si vyberte napríklad šľahačkovú smotanu alebo džem. Roládu odrolujte a rovnomerne ju potrite náplňou.
- Opäť zrolujte roládu a udržujte ju v chladničke najmenej hodinu, aby sa náplň pekne zovrela.
A voila! Vaša roláda je hotová a pripravená na podávanie. Dúfam, že vám tento návod pomôže. Dobrú chuť!