Ako upiecť roládu

Nasledujúce kroky vám pomôžu pripraviť lahodnú roládu:

  1. Na úvod si zmes pripravte. Budete potrebovať 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 120 g hladkej múky, štipku soli a vanilkový cukor.
  2. V nádobe spojte žĺtka, polovicu cukru a vanilkový cukor. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuhého snehu a postupne pridávajte zvyšný cukor.
  3. Pomaly začnite kombinovať bielkovú zmes s žĺtkovou a následne jemne vmiešajte múku. Zmes opatrne premiešajte a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Cesto pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút, kým získa zlatohnedú farbu.
  5. Po upečení nechajte cesto krátko vychladnúť, potom ho prevráťte na čistú utierku alebo plastovú fóliu posypanú práškovým cukrom. Pomocou utierky alebo fólie roládu zrolujte a nechajte ju úplne vychladnúť.
  6. Na náplň si zvoľte šľahačkovú smotanu alebo džem. Odrolujte roládu a rovnomerne ju potrite vybranou náplňou.
  7. Znova zrolujte roládu a uschovajte ju v chladničke aspoň na hodinu, aby sa náplň dobre zpevnila.

A voila! Vaša roláda je pripravená a čaká na servírovanie. Verím a dúfam, že vám tento recept pomôže. Dobrú chuť!

Zapekané kuracie prsia s brokolicou

Zapekané kuracie prsia s brokolicou

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *