Tekvicu hokaido môžete upiec veľmi jednoducho a rýchlo. Na to budete potrebovať:
– 1 tekvicu hokaido
– Extra panenský olivový olej
– Soľ
– Čierne korenie
Ako upiecť tekvicu hokaido?
Postup:
1. Najprv si prehrejte rúru na 200 stupňov.
2. Tekvicu dôkladne umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na polovice. Vydlabte semienka.
3. Tekvicu narežte na tenké krúžky alebo kocky a premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením.
4. Tekvicu rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre asi 25-30 minút, alebo kým tekvica nezmäkne a neprejde sa.
5. Po upečení môžete tekvicu posypať čerstvým bylinkovým olejom alebo pripraviť podľa vlastného gusta.
Hotové tekvicu hokaido si môžete servírovať ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako zdravú samostatnú pochúťku. Dobrú chuť!
2)
Pečenie tekvice hokaido je skvelý spôsob, ako si vychutnať túto výnimočnú jesennú zeleninu. Jej sladká chuť a jemná textúra ju robia ideálnou na rôzne kulinárske úpravy. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept na pečenú tekvicu hokaido, ktorá sa stane obľúbeným pokrmom vo vašej domácnosti.
Ingrediencie potrebné na pečenú tekvicu hokaido
Na prípravu pečenej tekvice hokaido budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 stredne veľká tekvica hokaido
- 2-3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Na dochutenie môžete pridať bylinky, ako je napríklad tymián alebo rozmarín
Postup pečenia
Postup na pečenie tekvice hokaido je jednoduchý:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Tekvicu hokaido umyte, prekrojte na polovice a odstráňte semienka.
- Každú polovicu nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
- Plátky tekvice položte na plech, ktorý ste predtým vystlali papierom na pečenie.
- Pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
- Plech vložte do predhriatej rúry a pečte asi 25-30 minút, alebo kým tekvica nezmäkne a nezačne zlatnúť.
Pečená tekvica hokaido je fantastickým a zdravým jedlom, ktoré môžete podávať ako prílohu alebo samostatné jedlo. Dúfame, že si tento recept zamilujete a na jeseň si ho určite zopakujete!
Tento recept na pečenú tekvicu hokaido je jednoduchý a skvelý spôsob, ako si vychutnať túto lahodnú zeleninu. Stačí ju rozkrojiť, vydlabať semienka a nakrájať na kúsky. Potom ju stačí premiešať s olejom, cesnakom, korením a bylinkami a pečieme v rúre do mäkka. Výsledkom je lahodná a šťavnatá tekvica plná chuťových látok. Tento recept určite odporúčam všetkým milovníkom zdravej stravy alebo tým, ktorí hľadajú nové spôsoby, ako si dopriať tekvicu. Skvelá chuť a jednoduchá príprava, čo viac si priať!
Tento recept na pečenú tekvicu hokaido je jednoducho skvelý! Tak rýchlo a ľahko sa pripravuje, že ho určite zaradím do svojho jedálnička. Milujem jej sladkú chuť a výborné vône pri pečení. Odporúčam všetkým!
Pečená tekvica hokaido? To je vynikajúci nápad! Rád skúšam nové recepty a tento vyzerá naozaj lákavo. S olivovým olejom a bylinkami to musí byť lahôdka. Určite ho vyskúšam, ďakujem za tip!
Tak toto je presne to, čo som potreboval! Rýchly a chutný recept na zdravé jedlo. Tekvicu hokaido mám veľmi rád, vždy ma poteší jej jemná chuť. Už sa teším, ako si ju pripravím na večeru!
Pečenie tekvice hokaido je super! Príprava je tak jednoduchá a výsledok vždy ohromí. Mám rád kombináciu s olivovým olejom a bylinkami, dáva to tomu jedlu ten správny šmrnc. Určite odporúčam!
Tento recept vyzerá úžasne! Pečená tekvica hokaido má svoju osobitnú chuť a ja ju milujem ako prílohu k hlavnému jedlu. Ďakujem za tento skvelý návod, určite ho vyskúšam čo najskôr!
Wow, pečená tekvica hokaido znie fantasticky! Veľmi sa mi páči jej sladká chuť a jednoduchý spôsob prípravy. Určite zaradím tento recept do svojho repertoáru, ďakujem za inšpiráciu!
Pečenie tekvice hokaido je proste top! Tak jednoduché a pritom také chutné jedlo. Rád si ju pripravím s rodinou pri víkende. Tento recept si uložím medzi obľúbené, ďakujem za skvelé rady!
“Jeej, toto vyzerá ako perfektný recept! Tekvicu hokaido zbožňujem a takto upečenú som ešte neskúsil. Teším sa na tú vôňu pri pečení – určite to bude lahodné jedlo pre celú rodinu!”
“Nedávno som objavil tekvicu hokaido a teraz mám nový obľúbený spôsob jej prípravy! Tento recept je jasná voľba pre každého milovníka dobrého jedla – už sa teším na výsledok.”