Ako upiecť tortillu

Na prípravu tortilly budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 kusy vajec
  • 1/4 šálky mliečnej tekutiny
  • 1/2 čajovej lyžičky stolovej soli
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky paprikovej koreniny
  • 1/2 šálky čerstvých, nakrájaných rajčín
  • 1/4 šálky nasekanej cibule
  • 1/4 šálky nakrajanej papriky
  • 1/4 šálky pokrájaného špenátu
  • 1/2 šálky nastrúhaného syra (napríklad cheddar alebo gouda)

Pokyny:

  1. V priestrannej mise spojte vajcia, mlieko, soľ, korenie a papriku.
  2. Do zmesy vajec pridajte rajčiny, cibuľu, papriku a špenát a dôkladne všetko premiešajte.
  3. Na panvici s stredne vysokou teplotou zohrejte trochu masla alebo oleja.
  4. Nalejte polovicu zmesi vajec a zeleniny na panvicu a rozotrite ju do rovnomerného, hrubého tvaru.
  5. Na vrch rozotrite polovicu syra.
  6. Pečte tortillu na panvici približne 2-3 minúty na každej strane, alebo pokiaľ vajcia nezískajú pevnú štruktúru a syr sa nerozpustí.
  7. Postup opakujte s druhou polovicou vajec a syra.
  8. Servírujte tortillu teplú, môžete ju zavinúť do rolky, alebo podávať ako otvorenú verziu.

Verím, že vám bude chutiť! Ak máte ďalšie dotazy, neváhajte sa pýtať.

Falošná držková polievka

Falošná držková polievka

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *