Ako upiecť tresku

Ako upiecť tresku? Treska je možno pripravovať rôznymi spôsobmi, ale na prípravu pečenej tresky budete potrebovať tieto ingrediencie:

– filety tresky
– soľ
– čerstvo mleté čierne korenie
– olivový olej
– citrónová šťava

 

Ako upiecť tresku?

Postup:

1. Tresku si dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou.
2. Na plech na pečenie rozotrite olivový olej.
3. Filety tresky posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.
4. Položte filety tresky na plech na pečenie a pokvapkajte citrónovou šťavou.
5. Vložte plech do vyhriatej rúry a pečte tresku na teplotu 180°C asi 15 – 20 minút, alebo kým nebude mäso jemné a šťavnaté.
6. Podávajte s citrónom a prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

2)

Pečenie tresky je skvelý spôsob, ako si vychutnať chutné a zdravé jedlo. Tento recept vás prevedie krok za krokom procesom, ako upiecť túto populárnu rybu, takže sa nemusíte báť, aj keď ste to ešte nikdy nerobili. Treska je obľúbená pre svoju jemnú chuť a množstvo živín, preto je ideálnou voľbou na rodinné večere či slávnostné príležitosti.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu tresky si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 4 filety tresky (asi 150-200 g každý)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen, tymián)

Postup na pečenie tresky

Ked sa rozhodnete, ako upiecť tresku, dodržiavajte nasledujúce kroky:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Filety tresky najprv dobre osušte papierovou utierkou a potom ich položte na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
  3. Na tresku naneste olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, a dochuťte soľou a korením.
  4. Pečte v predhriatej rúre 15-20 minút, alebo kým ryba nie je hotová a ľahko sa rozpadá vidličkou.
  5. Na záver posypte čerstvými bylinkami a podávajte.

Pečenie tresky je jednoduché a rýchle, a ak sa držíte receptu, určite sa vám podarí. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. Nataša píše:

    No ja si osobne myslím, že z majonézou a dobre prepečená je neprekonatľná.

  2. Hedviga Tatarka píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam a uvarím si doma.

  3. Slniečko123 píše:

    Pečenie tresky znie úžasne! Nikdy som to neskúšala, ale podľa vášho receptu to vyzerá jednoducho. Určite sa pokúsim urobiť to na rodinnej večeri. Ďakujem za tipy!

  4. KocúrikMiauk píše:

    Tento recept na pečenú tresku je skvelý! Mám rada ryby a treska je moja obľúbená. Určite vyskúšam pridať aj bylinky, aby bola ešte chutnejšia. Dobrú chuť všetkým!

  5. PandaFan píše:

    Wow, ten recept je super jednoduchý! Milujem tresku, ale vždy som sa bála ju piecť. Teraz si myslím, že to zvládnem! Ďakujem za skvelé inštrukcie.

  6. JasnéNebe píše:

    Pečená treska vyzerá fantasticky! Rada varím a tento recept ma veľmi zaujal. Už sa teším, ako si pripravím túto zdravú večeru pre moju rodinu. Diky za skvelé rady!

  7. Cukrík2023 píše:

    Ďakujem za tento jednoduchý recept na pečenie tresky! Vyzerá to lákavo a zdravé zároveň. Určite ho vyskúšam tento víkend na rodinnej oslave. Teším sa na výsledok!

  8. ZelenýHrášok píše:

    Tento recept ma veľmi inšpiroval! Treska je výborná ryba a určite ju skúsim pripraviť podľa vašich pokynov. Môžem si predstaviť, ako bude chutiť s citrónom a bylinkami!

  9. TrpaslíkZKrajinyZázrakov píše:

    ‘Pečenie tresky’ znie super! Mám rada jednoduché recepty a tento vyzerá presne tak. Vďaka za jasný postup – už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam doma!

  10. $uperKuchár píše:

    ‘Dobrú chuť!’ je presne to, čo si myslím o tomto recepte! Tresku pečem často a vaša verzia ma nadchla novými nápadmi s bylinkami. Ďakujem za inšpiráciu!

  11. #VeselýRybár píše:

    ‘Pečená treska’ má svoje čaro! Veľmi sa teším na nový kulinársky zážitok z tejto ryby. Odporučím aj priateľom, pretože milujú dobré jedlo ako ja!

  12. @RadosťNaTanieri píše:

    ‘Jednoduchý a chutný!’ Takto môžem zhrnúť svoj názor na tento recept na tresku. Vždy som hľadala niečo nové do kuchyne a toto mi padlo do oka. Ďakujem pekne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *