Ako upiecť tresku

Ako upiecť tresku? Tresku je možné pripraviť na viacero spôsobov, ale na pečenie volte tieto suroviny:

– filety tresky
– soľ
– čerstvo mleté čierne korenie
– olivový olej
– citrónová šťava

Ako na pečenie tresky?

Postup:

1. Tresku dôkladne umyte a jemne osušte papierovou utierkou.
2. Na plech na pečenie naneste olivový olej.
3. Filety tresky ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.
4. Rozložte filety tresky na plech a pokvapkajte citrónovou šťavou.
5. Vložte plech do vyhriatej rúry a pečte tresku pri teplote 180 °C približne 15 – 20 minút, alebo kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.
6. Podávajte s citrónom a prílohou podľa vlastnej chuti.

Dobrú chuť!

Ako upiecť tresku?-2

2) Ako upiecť tresku?

Pečenie tresky predstavuje skvelý spôsob, ako si dopriať lahodné a výživné jedlo. Tento recept vás postupne prevedie procesom pečenia tejto obľúbenej ryby, takže sa nemusíte obávať, ak ste to nikdy predtým nerobili. Treska je známa pre svoju delikátnu chuť a vysoký obsah živín, čo z nej robí ideálnu voľbu na rodinné večere či slávnostné podujatia.

Staročeská sviečková na smotane

Staročeská sviečková na smotane

Čítať viac »

Potrebné ingrediencie

Na prípravu tresky si pripravte nasledujúce položky:

  • 4 filety tresky (približne 150-200 g každý)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (napríklad petržlen, tymián)

Pokyny na pečenie tresky

Keď sa rozhodnete, ako upiecť tresku, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Filety tresky dôkladne osušte papierovou utierkou a umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Na tresku naneste olivový olej, citrónovú šťavu a kôru, a dochuťte soľou a korením.
  4. Pečte v predhriatej rúre 15-20 minút, alebo kým nie je ryba hotová a ľahko sa nerozpadá vidlicou.
  5. Na záver posypte čerstvými bylinkami a podávajte.

Pečenie tresky je veľmi jednoduché a rýchle, a ak sa budete riadiť týmto receptom, určite sa vám podarí. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

12 Komentárov

  1. Nataša píše:

    No ja si osobne myslím, že z majonézou a dobre prepečená je neprekonatľná.

  2. Hedviga Tatarka píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam a uvarím si doma.

  3. Slniečko123 píše:

    Pečenie tresky znie úžasne! Nikdy som to neskúšala, ale podľa vášho receptu to vyzerá jednoducho. Určite sa pokúsim urobiť to na rodinnej večeri. Ďakujem za tipy!

  4. KocúrikMiauk píše:

    Tento recept na pečenú tresku je skvelý! Mám rada ryby a treska je moja obľúbená. Určite vyskúšam pridať aj bylinky, aby bola ešte chutnejšia. Dobrú chuť všetkým!

  5. PandaFan píše:

    Wow, ten recept je super jednoduchý! Milujem tresku, ale vždy som sa bála ju piecť. Teraz si myslím, že to zvládnem! Ďakujem za skvelé inštrukcie.

  6. JasnéNebe píše:

    Pečená treska vyzerá fantasticky! Rada varím a tento recept ma veľmi zaujal. Už sa teším, ako si pripravím túto zdravú večeru pre moju rodinu. Diky za skvelé rady!

  7. Cukrík2023 píše:

    Ďakujem za tento jednoduchý recept na pečenie tresky! Vyzerá to lákavo a zdravé zároveň. Určite ho vyskúšam tento víkend na rodinnej oslave. Teším sa na výsledok!

  8. ZelenýHrášok píše:

    Tento recept ma veľmi inšpiroval! Treska je výborná ryba a určite ju skúsim pripraviť podľa vašich pokynov. Môžem si predstaviť, ako bude chutiť s citrónom a bylinkami!

  9. TrpaslíkZKrajinyZázrakov píše:

    ‚Pečenie tresky‘ znie super! Mám rada jednoduché recepty a tento vyzerá presne tak. Vďaka za jasný postup – už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam doma!

  10. $uperKuchár píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo si myslím o tomto recepte! Tresku pečem často a vaša verzia ma nadchla novými nápadmi s bylinkami. Ďakujem za inšpiráciu!

  11. #VeselýRybár píše:

    ‚Pečená treska‘ má svoje čaro! Veľmi sa teším na nový kulinársky zážitok z tejto ryby. Odporučím aj priateľom, pretože milujú dobré jedlo ako ja!

  12. @RadosťNaTanieri píše:

    ‚Jednoduchý a chutný!‘ Takto môžem zhrnúť svoj názor na tento recept na tresku. Vždy som hľadala niečo nové do kuchyne a toto mi padlo do oka. Ďakujem pekne!