Ako upiecť tresku? Treska je možno pripravovať rôznymi spôsobmi, ale na prípravu pečenej tresky budete potrebovať tieto ingrediencie:
– filety tresky
– soľ
– čerstvo mleté čierne korenie
– olivový olej
– citrónová šťava
Ako upiecť tresku?
Postup:
1. Tresku si dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou.
2. Na plech na pečenie rozotrite olivový olej.
3. Filety tresky posypte soľou a čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.
4. Položte filety tresky na plech na pečenie a pokvapkajte citrónovou šťavou.
5. Vložte plech do vyhriatej rúry a pečte tresku na teplotu 180°C asi 15 – 20 minút, alebo kým nebude mäso jemné a šťavnaté.
6. Podávajte s citrónom a prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
No ja si osobne myslím, že z majonézou a dobre prepečená je neprekonatľná.