Ako pripraviť hlávkovy šalát?

Hlavkový šalát je jednoduchý a osviežujúci. Tu je jednoduchý postup, ako ho pripraviť:

  1. Najprv očistite hlávku šalátu od nechcených vonkajších lístkov a odstráňte koreňovú časť.
  2. Opláchnite ju pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
  3. Potom hlávku rozdeľte na jednotlivé listy a jemne ich umyte.
  4. Listy môžete nechať celé alebo ich nakrájať na menšie kúsky podľa preferencie.
  5. Naservírujte na tanieri alebo vo veľkej miske.
  6. Môžete pridať ďalšie ingrediencie, ako napríklad paradajky, uhorky, cibuľu alebo rôzne druhy syra podľa chuti.
  7. Varianty dressingov sú tiež populárne. Môžete použiť klasický olejový a octový dressing, alebo experimentovať s inými prísadami ako jogurt, citrónová šťava, dijónska horčica, med a bylinky.
  8. Polievajte dressigem cez šalát a jemne ho premiešajte, aby sa zliali chutí.
  9. Na záver môžete posypať šalát kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

 

Ako pripraviť hlávkovy šalát?

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *