Ako uvariť mak?

Potrebné suroviny:

  • 250 g mletého maku
  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 citrón (kôra)
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica rumu (voliteľné)

 

Ako uvariť mak?

Postup:

  1. V hrnci zohrejte mlieko na stredne vysokú teplotu.
  2. Pridajte mletý mak a zamiešajte dobre, aby sa rovnomerne rozpustil.
  3. Pridajte cukor, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Zamiešajte.
  4. Povoľte teplotu a nechajte zmes vo varu približne 15 – 20 minút, občas premiešajte.
  5. Ak žiadateľné, pridajte maslo a rum a opäť zamiešajte.
  6. Odstavte z ohňa a nechajte mak vychladnúť, postupne sa zahusťuje.
  7. Podávajte ako prílohu k tradičným slovenským jedlám, ako sú zemiakové príštie alebo šúľance.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *