Ako pripraviť bravčový steak na panvici?

Ako pripraviť bravčový steak na panvici?

Ahoj kamarát! Ak máš chuť na chutný bravčový steak, mám pre teba skvelý tip! Stačí ho pripraviť na panvici a je to rýchle a jednoduché. Chceš vedieť ako na to? Tu je postup, ktorý ti pomôže!

Ingrediencie:

  • 2 kusy bravčového steaku (približne 200-250 g každý)
  • Olej na varenie (olivový olej, rastlinný olej alebo ktorýkoľvek olej na vysoké teploty)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Ďalšie korenie a bylinky podľa chuti (napríklad cesnakový prášok, tymian, rozmarín atď.)

 

Ako pripraviť bravčový steak na panvici?

Dnes vám ukážeme, ako pripraviť dokonalé steaky. Pred varením nezabudnite nechať steaky zohriať na izbovú teplotu, takže ich vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred varením. To pomôže zabezpečiť, že sa steaky dokončia rovnomerne.

Potom steaky potrite olejom na oboch stranách a jemne posypte soľou, čiernym korením a inými koreninami podľa chuti. Ak už boli steaky predtým nakorenené, tento krok môžete vynechať.

Rozohrejte ťažkú panvicu na strednom až vysokom ohni. Nechajte panvicu dostatočne zohriať, aby dosiahla optimálnu teplotu na varenie steaku.

Položte steaky na rozohriatu panvicu a smažte ich približne 3-4 minúty na jednej strane pre stredne prepečený steak. Obráťte steaky na druhú stranu a pokračujte v smažení ďalších 3-4 minúty pre stredne prepečený steak. Ak chcete steak menej prepečený, skráťte čas o minútu alebo dve; ak chcete steak viac prepečený, predĺžte čas o rovnakú dobu.

Ak máte teplomer na mäso, môžete skontrolovať teplotu mäsa. Stredne prepečený steak dosahuje vnútornú teplotu 63-71°C. Všimnite si, že steak ešte trochu dozrieva aj po vybratí z panvice, takže ho vyberte niečo skôr, ak chcete dosiahnuť presnú teplotu.

 

Vyberte steaky z panvice a nechajte ich odpočívať na teplom mieste, prikryté kovovou fóliou, približne 5-10 minút. Počas odpočinku sa šťava v mäse rozloží a steak zostane šťavnatý.

Hotové steaky môžete podávať s prílohou podľa vašich preferencií, ako sú zemiaky, zelenina alebo šalát. Pamätajte, že čas na varenie sa môže líšiť v závislosti od hrúbky steaku a teploty panvice, takže berte tento postup ako vodítko a prispôsobte ho podľa vašich preferencií pre prepečenie mäsa.

Dúfame, že vám tento postup pomôže pripraviť dokonalé steaky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *