Hrušky môžete jednoducho zavárať, nasledujúcim spôsobom:
- Opláchnite hrušky vodou a dobre osušte.
- Ošúpte hrušky a odstráňte jadierka a kôstky.
- Rozdeľte hrušky na menšie kúsky podľa vašej preferencie.
- V hrnci zohrejte vodu a pridajte cukor podľa chuti. Ak chcete, môžete tiež pridať škoricu, citrónovú šťavu alebo vanilkový extrakt na dochutenie.
- Keď sa cukor rozpustí a zmes začne vrieť, do hrnca pridajte kúsky hrušiek.
- Znížte teplotu a nechajte hrušky v hrnci varíť sa, kým sa nezmäknú, asi 15-20 minút. Tu môžete pridávať vodu, ak zmes začne zahustieť.
- Uistite sa, že hrušky sú dostatočne zmäknuté a následne ich nechajte vychladnúť.
- Hruškovú zmes môžete následne preložiť do sterilizovaných pohárov, uzavrieť a uložiť na chladnom a suchom mieste.
Ako zavárať hrušky?
Týmto spôsobom môžete jednoducho zavárať hrušky, ktoré budete môcť vychutnať po celý rok!