Hrušky môžete jednoducho zavárať, nasledujúcim spôsobom:

  1. Opláchnite hrušky vodou a dobre osušte.
  2. Ošúpte hrušky a odstráňte jadierka a kôstky.
  3. Rozdeľte hrušky na menšie kúsky podľa vašej preferencie.
  4. V hrnci zohrejte vodu a pridajte cukor podľa chuti. Ak chcete, môžete tiež pridať škoricu, citrónovú šťavu alebo vanilkový extrakt na dochutenie.
  5. Keď sa cukor rozpustí a zmes začne vrieť, do hrnca pridajte kúsky hrušiek.
  6. Znížte teplotu a nechajte hrušky v hrnci varíť sa, kým sa nezmäknú, asi 15-20 minút. Tu môžete pridávať vodu, ak zmes začne zahustieť.
  7. Uistite sa, že hrušky sú dostatočne zmäknuté a následne ich nechajte vychladnúť.
  8. Hruškovú zmes môžete následne preložiť do sterilizovaných pohárov, uzavrieť a uložiť na chladnom a suchom mieste.

 

Ako zavárať hrušky?

Týmto spôsobom môžete jednoducho zavárať hrušky, ktoré budete môcť vychutnať po celý rok!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *