Ako upiecť venčeky?

Ak chcete upiecť venčeky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 250 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 20 g čerstvého droždia
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • vanilkový cukor na posypanie

 

Ako upiecť venčeky?

Postup:

  1. V teplej vode rozpustite droždie a pridajte 1 lyžičku cukru. Nechajte droždie kysnúť asi 10 minút, kým sa nevytvoria bublinky.
  2. Do veľkej misky preosejte múku a pridajte cukor a soľ. Do stredu vytvorte jamku.
  3. Do jamky pridajte rozpustené droždie, vajcia a mlieko. Začnite miešať postupne pridávaním múky.
  4. Keď sa začne cesto zhromažďovať, pridajte doňho zmäknuté maslo. Pokračujte v miešaní až do hladka.
  5. Cesto vykladajte na pomúčený povrch a vypracujte ho dohladka. Vráťte ho do misky, zakryte utierkou a nechajte kysnúť asi 1 hodinu.
  6. Po vyzretí cesto rozvaľkajte na asi 2 cm hrubé platne. Pomocou vystrihovača na venčeky vytvorte tvar.
  7. Venčeky preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte chvíľu kysnúť.
  8. Pred pečením ich posypte vanilkovým cukrom a dajte ich do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 °C asi 15 – 20 minút, kým nebudú zlatohnedé.
  9. Po vychladnutí ich môžete ozdobiť polevou alebo ich nechať prirodzené.

Dúfam, že vám tento recept na venčeky pomôže! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *