Ako upiecť veterniky?

Ak chcete upiecť veterníky, nasledujte tieto kroky:

Suroviny:

  • 250 ml vody
  • 100 g masla
  • 150 g múky
  • 4 vajcia
  • soľ
  • 400 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g práškového cukru
  • 500 ml šľahačky na šľahanie

 

Ako upiecť veterniky?

Postup:

  1. V hrnci zohrejte vodu a pridajte maslo a štipku soli. Nechajte zmes zovrieť.
  2. Potom pridajte múku a premiešajte, až kým sa zmes nezačne držať na dne hrnca.
  3. Hrnec odstavte z ohňa a pridajte jedno vajce. Dôkladne premiešajte, až kým sa vajce nepridá do cesta.
  4. Pridajte ďalšie tri vajcia postupne, dôkladne premiešajte po každom pridaní.
  5. Hotové cesto dajte do cukrárskeho vrecka so šípkou a vytlačte malé kúsky na plech s papierom na pečenie.
  6. Pečte vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, až kým sa veterníky nezlatia a nafúknu.
  7. Po upečení nechajte veterníky vychladnúť.
  8. Zatiaľ pripravte náplň – zohrejte mlieko s vanilkovým cukrom do varu.
  9. Odstavte z ohňa a nechajte stáť asi 15 minút.
  10. Potom miešajte pomaly a postupne pridávajte práškový cukor, až kým sa vytvorí krémová náplň.
  11. Veterníky nalejte do stredu pomocou rozťahujúceho hrotu. Ak chcete, môžete ich ozdobiť šľahačkou alebo čokoládou.

Majte na pamäti, že to je len základný recept, môžete si ho prispôsobiť svojim osobným preferenciám. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *