Ako upiecť zubáča

Ako upiecť zubáča?

Ak máte záujem o prípravu pečeného zubáča, riadte sa týmito jednoduchými pokynmi:

  1. Pripravte zubáča na proces pečenia. Očistite ho od šupín a vnútorností. Odstráňte hlavu, plášť a chvost. Opláchnite ho pod prúdom vody a dôkladne osušite papierovým obrúskom.
  2. Pripravte si koreniny a marinádu. Môžete zvoliť svoje obľúbené koreniny, ako sú soľ, čierne korenie, cesnak a bylinky. Vytvorte marinádu zmiešaním týchto korenín s olejom alebo citrónovou šťavou.
  3. Potrite zubáča marinádou z vonkajšej aj vnútornej strany. Nechajte ho odležať minimálne 30 minút, aby sa koreniny dostatočne vsiakli do mäsa.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si pekáč alebo plech pokrytý papierom na pečenie.
  5. Položte zubáča na pripravený pekáč a vložte do rúry. Pečte zubáča približne 20 minút na jednej strane, potom ho otočte a pečte ďalších 20 minút na druhej strane. Presný čas pečenia sa líši v závislosti od hrúbky a veľkosti ryby. Uistite sa, že vnútorná teplota mäsa dosiahla 63 °C.
  6. Keď je zubáč upečený, vyberte ho z rúry a nechajte ho niekoľko minút oddychovať pred podávaním.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Ako upiecť zubáča - 2

2) Ako upiecť zubáča?

Tu je jednoduchý recept na pečeného zubáča, ktorý si môžete pripraviť sami doma:

Ingrediencie:

  • 1 zubáč (približne 1-2 kg, očištený a vykuchaný)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • Olivový olej
  • Soľ a čierne korenie
  • Čerstvé bylinky (tymián, rozmarín alebo petržlen)
  • Zelenina (mrkva, zemiaky, cibuľa) na servírovanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava zubáča:

    Zemiaková polievka s hubami

    Zemiaková polievka s hubami

    Čítať viac »

    • Rybku dôkladne opláchnite studenou vodou a osušte papierovými utierkami.
    • Na povrchu zubáča spravte niekoľko šikmých zárezov, aby sa počas pečenia lepšie prepekel.
  2. Marináda:

    • V miske zmiešajte olivový olej, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a šťavu z polovice citrónu.
    • Touto zmesou potrite rybu, vo vnútri aj zvonku. Nezabudnite na zárezy.
  3. Pridanie chutí:

    • Do vnútorných častí ryby vložte plátky citróna a čerstvé bylinky.
    • Takisto môžete pridať nakrájanú zeleninu, ktorú umiestnite okolo ryby na plech.
  4. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 180°C (350°F).
    • Zubáča vložte do pekáča a pečte približne 25-35 minút, v závislosti od veľkosti ryby. Ryba je hotová, keď sa jej meso ľahko oddelí od kostí a má krásnu zlatistú farbu.
  5. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte rybu niekoľko minút odležať.
    • Zubáča servírujte horúceho, ozdobeného čerstvými bylinkami a s prílohou, ako je pečená zelenina alebo zemiaky.

Tipy:

  • Ak preferujete pikantné jedlá, môžete pridať aj trošku čili alebo korenie určené na rybie jedlá.
  • Na zlepšenie chuti môžete zubáča marinovať aj cez noc v chladničke.
  • Zubáča môžete skombinovať aj s omáčkou, ako je bylinková alebo citrónová.

Pečený zubáč je chutný a zdravý pokrm, ktorý určite poteší nielen vás, ale aj vašich hostí. Prajem vám veľa šťastia pri varení! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Rybár007 píše:

    Tento recept na zubáča je naozaj skvelý! Vždy som sa bál piecť ryby, ale teraz viem, čo robiť. Krok za krokom je to veľmi jasné a jednoduché. Určite vyskúšam, už sa teším na večeru!

  2. MilošHravý píše:

    Wow, takto si pripravujem svoj obľúbený zubáč! Príprava je jednoduchá a ingrediencie mám doma. Oceňujem tipy na marinovanie aj podávanie. To bude mať úspech u mojej rodiny. Ďakujem za tento úžasný recept!

  3. KuchárikJano píše:

    Veľmi pekný návod! Pečenie zubáča sa zdá byť tak jednoduché s týmito krokmi. Milujem ryby a tento recept ma inšpiroval, aby som ho vyskúšal hneď zajtra. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám!

  4. RadoslavZelenina píše:

    Recept je super! Rád varím a toto ma potešilo. Zubáča som ešte nikdy nepiekol, ale po prečítaní týchto pokynov som si istý, že to zvládnem. Určite pridám aj zeleninu okolo ryby. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. SladkáJana píše:

    Toto vyzerá ako chutná večera! Mám rada varenie a tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad. Koreniny sú presne to, čo mám rada! Nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam doma.

  6. VeselýPetko píše:

    Fantastický recept! Nikdy by ma nenapadlo piecť zubáča takto jednoducho. Oceňujem všetky rady ohľadom marinovania a pečenia. Je to skvelé pre každého začínajúceho kuchára ako som ja!

  7. ChutnýReceptík píše:

    ‚Dobrú chuť‘ má nový význam s týmto receptom! Zubáča milujem a táto príprava vyzerá chutne aj jednoducho. Hneď si zapíšem ingrediencie a pustím sa do toho! Nech sa darí všetkým pri varení!

  8. @KreatívnaMarta píše:

    ‚Pečený zubáč‘ je presne to, čo potrebujem na víkendovú večeru s rodinou! Všetky tieto tipy sú super užitočné a určite ich využijem pri varení. Teším sa na jedlo plné chuti!

  9. _RybkaMilan_ píše:

    ‚Tento recept je bomba!‘ Po prečítaní mám pocit, že zubáča zvládnem pripraviť bez problémov. Skvelé rady ohľadom marinovania mi určite pomôžu urobiť ho ešte chutnejším!

  10. @LáskyplnáKuchyňa píše:

    ‚Skvelý návod!‘ S týmto receptom môžem upiecť najlepšieho zubáča akého som kedy jedla! Určite vyskúšam pridať aj čerstvé bylinky podľa vašich rád.