Ako uvariť červené víno

Ako uvariť červené víno? Áno predstavte si, že červené víno, môžete uvariť aj v domácich podmienkach. Nie je to nič zložité a zládne, to hádam každý. Čo je podstate tohto recpetu, aby nebol pre nikoho zložitý.

Ale bez ďalších kecou sa vrhnime na prípravu vína.

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

– 1 fľašu červeného vína
– 1 pohár vody
– 1 pohár cukru
– 1 palička skorice
– 3 hrebeny (5-6 klinčekov v každom hrebeni)
– 1 plátky citrónu

 

Ako uvariť červené víno?

Postup:

1. Do hrnca nalejte víno a vodu. Pridajte cukor, skoricu a hrebeny.
2. Postavte hrniec na sporák a za stáleho miešania ohrejte zmes na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3. Keď sa cukor rozpustí, pridajte citrónový plátok a nechajte zmes variť ešte 5-10 minút na miernom ohni.
4. Zmiešajte zmes dobre a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
5. Potom preceďte víno cez sitko do džbánu alebo inej nádoby na servírovanie.
6. Servírujte teplé alebo studené podľa vlastného uváženia.

Červené víno je teraz pripravené na vychutnanie! Dobrú chuť!

 

2)

Varenie červeného vína je skvelý spôsob, ako sa ponoriť do sveta jedinečných chutí a aróm. Či už plánujete večernú oslavu alebo len relaxačnú večeru, tento jednoduchý recept vám pomôže vytvoriť vynikajúce červené víno, ktoré si zamilujete.

Ingrediencie potrebné na prípravu červeného vína

Na prípravu červeného vína budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 fľaša kvalitného červeného vína
  • 1 pomaranč, nakrájaný na plátky
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 škoricová tyčinka
  • Niekoľko klinčekov
  • 1 šálka vody

Postup prípravy červeného vína

Začnite tým, že si v malom hrnci na strednom ohni zahrejete vodu s cukrom, škoricou a klinčekmi, aby sa cukor rozpustil. Po niekoľkých minútach pridajte nakrájané plátky pomaranča a citrónu. Následne nalejte červené víno do hrnca.

Nechajte zmes zovrieť, potom stiahnite teplotu a varte na miernom ohni asi 15-20 minút. Dôkladne premiešajte a ochutnajte, ak je potrebné, pridajte viac cukru alebo korenín podľa vašich preferencií. Následne víno preceďte cez jemné sitko a podávajte horúce.

S týmto základným receptom na červené víno môžete experimentovať a pridať aj ďalšie ingrediencie, ako sú jablká alebo čerešne, pre ešte bohatšiu chuť. Tak sa neváhajte pustiť do prípravy tohto skvelého nápoja a užiť si jeho nádhernú arómu a chuť spoločne s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *