Ako uvariť chobotnicu

Aby ste pripravili chobotnicu, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 čerstvú chobotnicu (približne 1,5 – 2 kg)
  • 4 litre vody
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžicu soli
  • 1 lyžicu čierneho korenia
  • čerstvá citrónová šťava (nepovinné)

 

Akým spôsobom pripraviť chobotnicu?

Postupujte nasledovne:

Zemiaková polievka s vajcom

Zemiaková polievka s vajcom

Čítať viac »

  1. Dôkladne umyte chobotnicu pod studenou vodou a odstráňte nežiaduce časti, ako napríklad zvyšky vnútorností.
  2. V hrnci priviesť vodu do varu a následne pridať cibule nakrájané na štvrtiny, strúčiky cesnaku, bobkové listy, soľ a čierne korenie. V prípade záujmu môžete pridať pár lyžíc citrónovej šťavy, aby sa zvýraznila chuť.
  3. Ponorte chobotnicu do vriacej vody a nechajte variť približne 45 – 60 minút. Je dobré si uvedomiť, že čas varenia sa môže líšiť na základe veľkosti chobotnice. Ak je mäso chobotnice jemné a pružné, je pripravená.
  4. Po uvarení vyberte chobotnicu z vody a nechajte ju asi 10 minút chladnúť.
  5. Ako náhle sa chobotnica dostatočne ochladí, preneste ju na rezaciu dosku a nakrájajte na tenké krúžky.
  6. Uvarenú chobotnicu môžete podávať ako predjedlo s rôznou zeleninou, olivami a ľahkým dresingom. Taktiež ju môžete využiť ako základ pre rôzne šaláty s chobotnicou, špagety alebo risotto.

Verím, že si obľúbite chuť tejto vynikajúcej morskej pochúťky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *