Ak chcete uvariť chobotnicu, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 čerstvú chobotnicu (približne 1,5 – 2 kg)
  • 4 litre vody
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžicu soli
  • 1 lyžicu čierneho korenia
  • čerstvú citrónovú šťavu (voliteľné)

 

Ako uvariť chobotnicu?

Postup:

  1. Chobotnicu dôkladne umyte pod studenou vodou a odstráňte nepríjemné časti, napríklad zvyšky vnútorností.
  2. V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte cibule nakrájané na štvrtiny, strúčiky cesnaku, bobkové listy, soľ a čierne korenie. Môžete tiež pridať niekoľko lyžíc citrónovej šťavy pre zvýraznenie chuti.
  3. Do vriacej vody ponorte chobotnicu a nechajte ju variť asi 45 – 60 minút. Upozorňujeme, že čas varenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti chobotnice. Ak má chobotnica mäkké až pružné mäso, je hotová.
  4. Po uvarení odstráňte chobotnicu z vody a nechajte ju chladnúť asi 10 minút.
  5. Keď je chobotnica dostatočne odpočinutá, preneste ju na rezaciu dosku a nakrájajte na tenké krúžky.
  6. Uvarenú chobotnicu môžete servírovať ako predjedlo so zeleninou, olivami a ľahkým dressingom. Môže sa tiež použiť ako základ pre rôzne chobotničie šaláty, špagety alebo risotto.

Dúfam, že sa vám bude páčiť chuť tejto chutnej morského plodu!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *