Ako upiecť bravčové stehno?

Bravčové stehno je skvelou voľbou pre chutné a šťavnaté jedlo. Tu je jednoduchý recept na pečené bravčové stehno:

Potrebné suroviny:

  • 1 kg bravčového stehna
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • čerstvý tymian alebo iné bylinky podľa preference
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

 

Ako upiecť bravčové stehno?

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Surové bravčové stehno osolte a opepřte zo všetkých strán.
  3. Prepichnite stehno nožom a do vzniknutých dierok vložte nakrájaný cesnak a bylinky.
  4. Na pekáč nalejte olivový olej a stehno položte na pekáč s kožou hore.
  5. Pečte stehno asi 30 minút na 180 °C, potom znížte teplotu na 160 °C a pečte ďalších 45 minút až hodinu, alebo kým nebude mäso pekne zlatohnedé a vnútri šťavnaté.
  6. Po upečení nechajte stehno krátko odpočinúť, potom ho nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vašej voľby.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutného bravčového stehna. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *