Ako uvariť dobrý guľáš

Ahoj!

Chcem sa ospravedlniť za krátky recept na guláš, ktorý som ti dal v mojej predchádzajúcej odpovedi. Tu je rozšírený recept, ktorý ti poskytne viac detailov:

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzieho mäsa (napríklad hovädzia plece alebo hovädzia stehno)
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 4 paradajky (alebo 4 lyžice paradajkového pretlaku)
  • 3 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky (ak máš rád pikantnejší guláš)
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice oleja
  • 1 liter hovädzieho vývaru (alebo vody)
  • 2 bobkové listy

 

Ako uvariť dobrý guľáš?

Postup:

  1. Mäso si nakrájaj na kocky veľké približne 2 cm. Cibuľu nakrájaj na drobné kúsky a cesnak nasekaj na malé plátky.
  2. V hrnci zohrej olej a pridaj naň cibuľu. Orestuj ju dozlatista.
  3. Pridaj cesnak a orestuj ho spolu s cibuľou ešte pár minút.
  4. Pridaj hovädzie mäso a opeč ho zo všetkých strán, až kým nezmení farbu. Mäso nemusí byť úplne uvarené, iba opečené zvonku.
  5. Pridaj sladkú papriku a mletú červenú papriku (ak ti vyhovuje pikantnejší guláš). Staraj sa, aby paprika na panvici nezhorela, preto ju pridaj a okamžite premiešaj. Po minúte pridaj paradajky a pokračuj v miešaní.
  6. Pridaj nakrájané papriky, posol a okoreňuj podľa chuti. Premiešaj, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  7. Nalej hovädzí vývar (alebo vodu), pridaj bobkové listy a nechaj guláš dusiť na miernom ohni približne 2-3 hodiny, kým mäso nie je jemné a varene.
  8. Počas varenia občas premiešaj a pridaj potrebné množstvo vody, ak je guláš príliš hustý.
  9. Keď je guláš hotový, odstráň bobkové listy.
  10. Podávaj guláš s knedľou alebo domácom chlebom na vychladenom talíri a dobre si ho vychutnaj!

Dúfam, že tento rozšírený recept na guláš ti pomôže! Ak máš akékoľvek ďalšie otázky, neváhaj sa spýtať. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *