Ako uvariť dobrý guľáš

Ahoj!

Rád by som sa ospravedlnil za stručný recept na guláš, ktorý som ti poslal v predošlej odpovedi. Tu je podrobnejší recept, ktorý ti prinesie viac informácií:

Suroviny:

  • 1 kg hovädzieho mäsa (napríklad z pleca alebo stehna)
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 papriky (jedna červená a jedna zelená)
  • 4 paradajky (alebo 4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku)
  • 3 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky (pre štipľavejší guláš)
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 liter hovädzieho vývaru (ale aj voda je v poriadku)
  • 2 bobkové listy

 

Kuracie prsia zapečené so zemiakmi

Kuracie prsia zapečené so zemiakmi

Čítať viac »

Ako pripraviť skvelý guláš?

Návod:

  1. Hovädzie mäso nakrájaj na kocky s rozmerom približne 2 cm. Cibuľu si nakrájaj na jemné kúsky a cesnak nasekaj na malé plátky.
  2. V hrnci rozohrej olej a pridaj cibuľu. Orestuj ju do zlatista.
  3. Pridaj cesnak a orestuj ho spolu s cibuľou ešte niekoľko minút.
  4. Potom pridaj hovädzie mäso a opeč ho zo všetkých strán, kým nezíska farbu. Mäso nemusí byť úplne tepelne spracované, len opečené na povrchu.
  5. Pridaj sladkú a mletú červenú papriku (ak máš radšej pikantný guláš). Dbaj na to, aby paprika na panvici nezhorila, preto ju pridaj a ihneď premiešaj. Po minúte pridaj paradajky a pokračuj v miešaní.
  6. Na záver pridaj nakrájané papriky, osol a okoreň podľa chuti. Dobre premiešaj, aby sa všetky suroviny prepojili.
  7. Nalej hovädzí vývar (alebo vodu), pridaj bobkové listy a nechaj guláš dusiť na miernom ohni približne 2-3 hodiny, kým mäso nebude tenderné a uvarené.
  8. Počas varenia občas zamiešaj a ak je guláš príliš hustý, pridaj potrebné množstvo vody.
  9. Keď je guláš hotový, odstráň bobkové listy.
  10. Servíruj guláš s knedľou alebo domácim chlebom na tanieri a vkusne si ho vychutnaj!

Dúfam, že ti tento podrobný recept na guláš poslúži! Ak máš ďalšie otázky, neváhaj a opýtaj sa. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *