Samozrejme! Tu je podrobnejší recept na prípravu držkovej polievky:
Ingrediencie:
- 500 g držkových častí
- 2 cibule
- 3 mrkvy
- 2 petržlenové korene
- 1 zelerová vňať
- soľ a korenie podľa preferencií
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 2 lyžičky hladkej múky
- 1 lyžica octu
- 1 štipka rasce
- 1 štipka majoránky
- 1 štipka tymiánu
- 1 štipka mletého koriandra
Postup prípravy držkovej polievky
Pokyny:
- Držkovky najprv dôkladne opláchnite pod studenou vodou a odstráňte všetky nečistoty. Odrežte nadbytočný tuk a nečistoty.
- Vo veľkom hrnci uvarte držkovky v studenej vode. Pridajte cibuľu nakrájanú na štvrtiny, mrkvu, petržlenové korene a zelerovú vňať.
- Dochutíme soľou a korením. Privedieme do varu a potom znížte teplotu na strednú. Varíme približne 2 až 3 hodiny, kým sa držkovky poriadne nezmäknú.
- Na panej so stredným ohňom zohrejte olej. Přidejte mletú papriku a miešajte 1 minútu, aby sa nám uvoľnila chuť a aróma.
- Do zmesi pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a lyžičku hladkej múky. Miešajte ešte asi 2 minúty, kým múka nezíska zlatistú farbu.
- Skombinujte túto zmes s varenou vodou z hrnca s držkovkami. Dôkladne premiešajte, aby ste získali hladkú omáčku.
- Povarte polievku dalších 10 až 15 minút, aby sa chute prepojili a zmes trochu zahustila.
- Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ, korenie, ocot a ďalšie koreniny ako rasca, majoránka, tymián a mletý koriander, ktoré dodajú polievke vynikajúcu arómu.
- Keď je polievka hotová, podávajte ju s kúskami chleba.
Verím, že vám tento podrobný recept pomôže pri príprave chutnej držkovej polievky! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!