Ako uvariť držkovú

Samozrejme! Tu je podrobnejší recept na prípravu držkovej polievky:

Ingrediencie:

  • 500 g držkových častí
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 2 petržlenové korene
  • 1 zelerová vňať
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 1 lyžica octu
  • 1 štipka rasce
  • 1 štipka majoránky
  • 1 štipka tymiánu
  • 1 štipka mletého koriandra

 

Postup prípravy držkovej polievky

Pokyny:

Kuracie prsia s paprikovou salsou

Kuracie prsia s paprikovou salsou

Čítať viac »

  1. Držkovky najprv dôkladne opláchnite pod studenou vodou a odstráňte všetky nečistoty. Odrežte nadbytočný tuk a nečistoty.
  2. Vo veľkom hrnci uvarte držkovky v studenej vode. Pridajte cibuľu nakrájanú na štvrtiny, mrkvu, petržlenové korene a zelerovú vňať.
  3. Dochutíme soľou a korením. Privedieme do varu a potom znížte teplotu na strednú. Varíme približne 2 až 3 hodiny, kým sa držkovky poriadne nezmäknú.
  4. Na panej so stredným ohňom zohrejte olej. Přidejte mletú papriku a miešajte 1 minútu, aby sa nám uvoľnila chuť a aróma.
  5. Do zmesi pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a lyžičku hladkej múky. Miešajte ešte asi 2 minúty, kým múka nezíska zlatistú farbu.
  6. Skombinujte túto zmes s varenou vodou z hrnca s držkovkami. Dôkladne premiešajte, aby ste získali hladkú omáčku.
  7. Povarte polievku dalších 10 až 15 minút, aby sa chute prepojili a zmes trochu zahustila.
  8. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ, korenie, ocot a ďalšie koreniny ako rasca, majoránka, tymián a mletý koriander, ktoré dodajú polievke vynikajúcu arómu.
  9. Keď je polievka hotová, podávajte ju s kúskami chleba.

Verím, že vám tento podrobný recept pomôže pri príprave chutnej držkovej polievky! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *