Ako uvariť fašírky

Ako uvariť fašírky?

Domáce fašírky sú vynikajúcou voľbou pre celú rodinu. Tu je podrobný návod na ich prípravu:

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakového mletého mäsa
  • 1 veľká cibuľa, nasekana na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej čiernej koreniny
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej petržlenovej vňate
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej kurkumy
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Ako uvariť fašírky - 2

Ako pripraviť fašírky?

Postup:

  1. V priestrannej mise spojte mleté zemiaky, nasekanú cibuľu a cesnak, vajce, strúhanku, soľ, mletú červenú papriku, čiernu koreninu, oregano, petržlenovú vňať a kurkumu. Starostlivo premiešajte, aby sa ingrediencie dokonale prepojili.
  2. Ak je zmes príliš mokrá, pridajte postupne ďalšiu múku, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Zmes by mala byť hladká a ľahká na formovanie.
  3. Vytvorte zmesi fašírky. Môžete ich formovať ako guľôčky, ktoré následne sploštíte na hrúbku približne 1 cm.
  4. V panvici zahrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja na strednej teplote.
  5. Až olej dosiahne správnu teplotu, navrstvite fašírky do panvice a smažte ich z oboch strán, kým nezozlátne a nebudú pevné. Tento proces by mal trvať asi 3-4 minúty na každej strane.
  6. Hotové fašírky preložte na tanier, na ktorý ste položili kuchynský papier, aby ste odstránili nadbytočný olej.

Fašírky môžete podávať s prílohami ako sú zemiaky, ryža alebo cestoviny a doplniť ich o omáčku podľa vášho výberu. Dúfam, že vám tento podrobný návod pomôže pri príprave perfektných fašírok. Prajem vám dobrú chuť!

 

Ako uvariť fašírky - 3

2)  Ako uvariť fašírky?

Fašírky sú veľmi populárnym pokrmom, ktorý môžete pripraviť rôznymi spôsobmi. Tu je jednoduchý recept na tradičné fašírky:

Králik na špenáte

Králik na špenáte

Čítať viac »

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo ich zmes)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 staršie žemle alebo 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • majoránka (podľa preferencií)
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Cibuľu a cesnak najprv nasekáme na drobno. Pri použití žemlí ich namočte do vody alebo mlieka, a po zmäknutí ich dôkladne vyžmýkajte.
  2. Zmiešanie ingrediencií:

    • V priestrannej mise spojte mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, namočené a vyžmýkané žemle (alebo strúhanku), vajce, soľ, korenie a majoránku.
    • Dôkladne prepracujte zmes rukami, aby sa všetko dobre spojilo.
  3. Tvorba fašírok:

    • Zo zmesi formujte fašírky. Veľkosť môžete prispôsobiť vlastnému uváženiu, zvyčajne sú však okolo 1-2 cm hrubé.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici zohrejte olej na strednej teplote. Fašírky opatrne umiestnite do panvice a opečte z oboch strán do zlatista, približne 3-5 minút na strane.
  5. Odkvapkanie:

    • Po vyprážaní preložte fašírky na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
  6. Podávanie:

    • Fašírky sa skvele hodia k rozličným prílohám, ako je zemiakové pyré, ryža alebo čerstvý šalát. Môžete ich podávať aj s rôznymi omáčkami, ako je kečup alebo tatárska omáčka.

Dúfam, že si ich pripravíte a vychutnáte ich chuť! Dobru chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Dalibor píše:

    Už len takto pripravujem fašírky. Su veľmi makee a chutnučké.Ďakujem za nápad.

  2. Janko123 píše:

    Tento recept na fašírky je úžasný! Doma ich často pripravujeme, a vždy sa po nich zapráši. Cibulka a cesnak dodajú jedlu skvelú chuť. Odporúčam vyskúšať aj s rôznymi omáčkami. Super nápad, určite sa k nemu ešte vrátim!

  3. KocúrKiki píše:

    Fašírky sú super rýchle a chutné jedlo! Veľmi sa mi páči, ako je recept prehľadne napísaný. Zvyčajne pridávam aj trošku syra do zmesi, to im dodá špeciálny šmrnc. Vďaka za skvelý tip na prípravu!

  4. Snehuliak22 píše:

    Wow, fašírky sú moje obľúbené! Tento recept vyzerá naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Už sa teším, keď ich vyskúšam pripraviť podľa tvojho návodu. Dúfam, že budú chutiť mojej rodine rovnako ako mne!

  5. PohodovýPetrík píše:

    Úžasný recept! Fašírky sú ideálne na večeru alebo obed. Zbožňujem ich s chrumkavým šalátom po boku. Skvelé je aj to, že si môžem pridať svoje obľúbené koreniny. Určite tento recept odporučím svojim priateľom!

  6. Zlatovláska89 píše:

    Tento návod na fašírky je perfektný pre každého! Rada varím pre rodinu a tento recept mi ušetrí veľa času v kuchyni. Môžem k nemu pridať rôzne ingrediencie podľa chuti a vždy bude iný! Teším sa na varenie.

  7. FialováMačka píše:

    Fašírky sú proste klasika! Tento recept ma inšpiroval vyskúšať niečo nové vo svojej kuchyni. Milujem ich chrumkavosť a vôňu cibule a cesnaku pri smažení. Ďakujem za zdieľanie takého skvelého tipu!

  8. ZelenáHlava píše:

    ‚Vynikajúci recept!‘ povedal som si hneď po prečítaní článku o fašírkach. Ideálne jedlo pre rodinné stretnutia alebo grilovačky s priateľmi! Určite skúsim pripraviť aj variácie s rôznymi bylinkami.

  9. -Rybka- píše:

    ‚Fašírky? Mňam!‘ Toto jedlo milujem už od detstva a teraz mám super návod na prípravu doma! Určite si ich pripravím cez víkend, teším sa už teraz na tú vôňu v kuchyni!

  10. _Hviezdička_ píše:

    ‚Jednoduchý a chutný spôsob, ako pripraviť fašírky!‘ Sme veľká rodina a toto je ideálne jedlo pre nás všetkých. Naozaj oceníme rozmanitosť chutí podľa toho, aké bylinky použijeme.

  11. #Cukríček# píše:

    ‚Recept na fašírky je presne to, čo som hľadala!‘ Perfektne napísané a veľmi jasné pokyny. Som nadšená z možnosti experimentovať s rôznymi prísadami podľa vlastných preferencií.