Ako uvariť fašírky?

Domáce fašírky sú skvelým jedlom pre celú rodinu. Tu je podrobný recept na prípravu:

Ingrediencie:

  • 500 g mletej zemiakovej misy
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej čiernej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
  • 1/4 lyžičky mletej kurkumy
  • rastlinný olej na smaženie

 

Ako uvariť fašírky?

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte mletú zemiakovú misu, jemne nasekanú cibuľu a cesnak, vajce, strúhanú múku, soľ, mletú červenú papriku, čiernu papriku, oregano, petržlenovú vňať a kurkumu. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Ak je zmes príliš vlhká, pridajte ďalšiu múku, postupne po lyžiciach, až kým dosiahnete správnu konzistenciu. Zmes by mala byť hladká a ľahko formovateľná.
  3. Formujte zmes do tvaru fašírok. Môžete ich v tvare guľôčok stlačiť do strednej hrúbky a potom ich ľahko sploštiť tak, aby mali hrúbku asi 1 cm.
  4. Na panvici zahrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja na stredne veľkom ohni.
  5. Keď je olej horúci, pridajte fašírky do panvice a opiekajte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé a pevné. To by malo trvať približne 3-4 minúty z každej strany.
  6. Hotové fašírky odložte na tanier s kuchynským papierom, aby ste odstránili prebytočný olej.

Ak chcete, fašírky môžete servírovať s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo cestoviny a k nim podávať omáčku podľa vašej chuti. Verím, že táto podrobná verzia receptu vám pomôže pri príprave dokonalých fašírok. Dobrú chuť!

 

2)

Fašírky sú obľúbeným pokrmom, ktorý sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Tu je jednoduchý recept na tradičné fašírky:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo zmes)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1-2 staršie žemle alebo 100 g strúhanky
  • 1 vajce
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • majoránka (podľa chuti)
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Cibuľu a cesnak najprv nasekáme na drobno. Ak používate žemle, namočte ich do vody alebo mlieka, a keď zmäknú, dobre ich vyždíme.
  2. Zmiešanie ingrediencií:

    • Vo veľkej miske zmiešajte mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, namočené a vyžmýkané žemle (alebo strúhanku), vajce, soľ, korenie a majoránku.
    • Dobre prepracujte zmes rukami, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Tvorba fašírok:

    • Z pripravenej zmesi tvarujte fašírky. Môžete si zvoliť ich veľkosť podľa vlastného uváženia, zvyčajne sú však okolo 1-2 cm hrubé.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Fašírky opatrne vložte do panvice a smažte ich z oboch strán do zlatista, približne 3-5 minút z každej strany.
  5. Odkvapkanie:

    • Po vyprážaní fašírky položte na papierový uterák, aby sa odstránil prebytočný olej.
  6. Podávanie:

    • Fašírky sú vynikajúce s rôznymi prílohami, ako sú zemiakového pyré, ryža, alebo čerstvý šalát. Môžete ich podávať aj s rôznymi omáčkami, ako je kečup alebo tatárska omáčka.

Dúfam, že si ich pripravíte a vychutnáte si ich chuť! Bon appétit!

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Dalibor píše:

    Už len takto pripravujem fašírky. Su veľmi makee a chutnučké.Ďakujem za nápad.

  2. Janko123 píše:

    Tento recept na fašírky je úžasný! Doma ich často pripravujeme, a vždy sa po nich zapráši. Cibulka a cesnak dodajú jedlu skvelú chuť. Odporúčam vyskúšať aj s rôznymi omáčkami. Super nápad, určite sa k nemu ešte vrátim!

  3. KocúrKiki píše:

    Fašírky sú super rýchle a chutné jedlo! Veľmi sa mi páči, ako je recept prehľadne napísaný. Zvyčajne pridávam aj trošku syra do zmesi, to im dodá špeciálny šmrnc. Vďaka za skvelý tip na prípravu!

  4. Snehuliak22 píše:

    Wow, fašírky sú moje obľúbené! Tento recept vyzerá naozaj jednoduchý a veľmi chutný. Už sa teším, keď ich vyskúšam pripraviť podľa tvojho návodu. Dúfam, že budú chutiť mojej rodine rovnako ako mne!

  5. PohodovýPetrík píše:

    Úžasný recept! Fašírky sú ideálne na večeru alebo obed. Zbožňujem ich s chrumkavým šalátom po boku. Skvelé je aj to, že si môžem pridať svoje obľúbené koreniny. Určite tento recept odporučím svojim priateľom!

  6. Zlatovláska89 píše:

    Tento návod na fašírky je perfektný pre každého! Rada varím pre rodinu a tento recept mi ušetrí veľa času v kuchyni. Môžem k nemu pridať rôzne ingrediencie podľa chuti a vždy bude iný! Teším sa na varenie.

  7. FialováMačka píše:

    Fašírky sú proste klasika! Tento recept ma inšpiroval vyskúšať niečo nové vo svojej kuchyni. Milujem ich chrumkavosť a vôňu cibule a cesnaku pri smažení. Ďakujem za zdieľanie takého skvelého tipu!

  8. ZelenáHlava píše:

    ‘Vynikajúci recept!’ povedal som si hneď po prečítaní článku o fašírkach. Ideálne jedlo pre rodinné stretnutia alebo grilovačky s priateľmi! Určite skúsim pripraviť aj variácie s rôznymi bylinkami.

  9. -Rybka- píše:

    ‘Fašírky? Mňam!’ Toto jedlo milujem už od detstva a teraz mám super návod na prípravu doma! Určite si ich pripravím cez víkend, teším sa už teraz na tú vôňu v kuchyni!

  10. _Hviezdička_ píše:

    ‘Jednoduchý a chutný spôsob, ako pripraviť fašírky!’ Sme veľká rodina a toto je ideálne jedlo pre nás všetkých. Naozaj oceníme rozmanitosť chutí podľa toho, aké bylinky použijeme.

  11. #Cukríček# píše:

    ‘Recept na fašírky je presne to, čo som hľadala!’ Perfektne napísané a veľmi jasné pokyny. Som nadšená z možnosti experimentovať s rôznymi prísadami podľa vlastných preferencií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *