Ako uvariť fašírky?
Domáce fašírky sú vynikajúcou voľbou pre celú rodinu. Tu je podrobný návod na ich prípravu:
Ingrediencie:
- 500 g zemiakového mletého mäsa
- 1 veľká cibuľa, nasekana na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 vajce
- 1/2 šálky strúhanej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky mletej čiernej koreniny
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej petržlenovej vňate
- 1/4 čajovej lyžičky mletej kurkumy
- rastlinný olej na vyprážanie
Ako pripraviť fašírky?
Postup:
- V priestrannej mise spojte mleté zemiaky, nasekanú cibuľu a cesnak, vajce, strúhanku, soľ, mletú červenú papriku, čiernu koreninu, oregano, petržlenovú vňať a kurkumu. Starostlivo premiešajte, aby sa ingrediencie dokonale prepojili.
- Ak je zmes príliš mokrá, pridajte postupne ďalšiu múku, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Zmes by mala byť hladká a ľahká na formovanie.
- Vytvorte zmesi fašírky. Môžete ich formovať ako guľôčky, ktoré následne sploštíte na hrúbku približne 1 cm.
- V panvici zahrejte dostatočné množstvo rastlinného oleja na strednej teplote.
- Až olej dosiahne správnu teplotu, navrstvite fašírky do panvice a smažte ich z oboch strán, kým nezozlátne a nebudú pevné. Tento proces by mal trvať asi 3-4 minúty na každej strane.
- Hotové fašírky preložte na tanier, na ktorý ste položili kuchynský papier, aby ste odstránili nadbytočný olej.
Fašírky môžete podávať s prílohami ako sú zemiaky, ryža alebo cestoviny a doplniť ich o omáčku podľa vášho výberu. Dúfam, že vám tento podrobný návod pomôže pri príprave perfektných fašírok. Prajem vám dobrú chuť!
2) Ako uvariť fašírky?
Fašírky sú veľmi populárnym pokrmom, ktorý môžete pripraviť rôznymi spôsobmi. Tu je jednoduchý recept na tradičné fašírky:
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo ich zmes)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1-2 staršie žemle alebo 100 g strúhanky
- 1 vajce
- soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti)
- majoránka (podľa preferencií)
- olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava surovín:
- Cibuľu a cesnak najprv nasekáme na drobno. Pri použití žemlí ich namočte do vody alebo mlieka, a po zmäknutí ich dôkladne vyžmýkajte.
-
Zmiešanie ingrediencií:
- V priestrannej mise spojte mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, namočené a vyžmýkané žemle (alebo strúhanku), vajce, soľ, korenie a majoránku.
- Dôkladne prepracujte zmes rukami, aby sa všetko dobre spojilo.
-
Tvorba fašírok:
- Zo zmesi formujte fašírky. Veľkosť môžete prispôsobiť vlastnému uváženiu, zvyčajne sú však okolo 1-2 cm hrubé.
-
Vyprážanie:
- Na panvici zohrejte olej na strednej teplote. Fašírky opatrne umiestnite do panvice a opečte z oboch strán do zlatista, približne 3-5 minút na strane.
-
Odkvapkanie:
- Po vyprážaní preložte fašírky na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej.
-
Podávanie:
- Fašírky sa skvele hodia k rozličným prílohám, ako je zemiakové pyré, ryža alebo čerstvý šalát. Môžete ich podávať aj s rôznymi omáčkami, ako je kečup alebo tatárska omáčka.
Dúfam, že si ich pripravíte a vychutnáte ich chuť! Dobru chuť!