Ako uvariť hrúdku

Iste! Tu je jednoduchý spôsob, ako pripraviť hrudku:

Budete potrebovať:

  • 1 liter mlieka
  • 1/4 šálky šťavy z citrónu
  • plátno na sitko

 

Akým spôsobom pripraviť hrudku?

Pokyny:

Plnka do torty mascarpone

Plnka do torty mascarpone

Čítať viac »

  1. V hrnci zohrejte mlieko na nízkej teplote.
  2. Postupne pridávajte citrónovú šťavu do mlieka a dôkladne miešajte.
  3. Miešajte, až kým sa mlieko nezmení na bielu hmotu (hrudky) a žltú hmotu (syrovátku). Ak sa tak nestane, pridajte ďalšiu citrónovú šťavu.
  4. Potom nechajte zmes odpočívať niekoľko minút.
  5. Položte sitko na veľkú misku a naň rozprestrite plátno.
  6. Odkvapkajte hrudky cez vrchnú časť sitka a nechajte syrovátku odtekať.
  7. Následne stlačte plátno, aby ste odstránili zvyšky tekutiny zo syrovátky.
  8. Otvorte plátno a presuňte hrudky do misky.
  9. Vaša hrudka je pripravená! Môžete ju zjesť ihneď alebo uložiť do chladničky a vychutnať si ju neskôr.

Verím, že vám tento postup pomôže pri príprave vlastnej domácej hrudky. Ďakujem vám, že ste využili službu Ghostwriter v rámci Jetpacku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *