Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na prípravu hrudky:

Potrebujete:

  • 1 liter mlieka
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • plátno na cedidlo

 

Ako uvariť hrúdku?

Postup:

  1. V hrnci zohrejte mlieko na miernu teplotu.
  2. Pomaly pridávajte citrónovú šťavu do mlieka a miešajte.
  3. Miešajte až do okamihu, kedy sa mlieko rozdelí na bielu hmotu (hrudky) a žltú hmotu (syrovátka). Ak sa to nestane, pridajte viac citrónovej šťavy.
  4. Následne nechajte mlieko odstáť na niekoľko minút.
  5. Položte cedidlo na veľkú misku a naň vložte plátno.
  6. Zlejte hrudky vrchnou časťou z cedidla a nechajte syrovátku odkvapkať.
  7. Potom stlačte plátno, aby sa zo syrovátky odstránili zvyšky tekutiny.
  8. Otvorte plátno a preložte hrudky do misky.
  9. Vaša hrudka je hotová! Môžete ju skonzumovať hneď alebo uložiť do chladničky a vychutnať si ju neskôr.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave vlastnej domácej hrudky. Prijmite môj úprimný vďaka, že ste použili služby Ghostwriter v rámci Jetpacku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *