Ako uvariť jahodový džem

Chcete sa naučiť variť jahodový džem? Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 800 g cukru
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

 

Ako uvariť jahodový džem?

Postup:

  1. Najprv si pripravte jahody. Zmyte ich pod tečúcou vodou a zbavte sa stoniek.
  2. Rozdrvte jahody vidličkou alebo ich jemne prelisujte. Týmto spôsobom získate textúru džemu.
  3. Presuňte rozdrvité jahody do hrnca a pridajte cukor a citrónovú šťavu.
  4. Dajte hrniec na mierny oheň a pomaly zahrievajte zmes, občas miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  5. Keď sa cukor rozpustí, zvýšte teplotu a nechajte zmes varíť. Príležitostne miešajte, aby sa džem nezhoršil.
  6. Nechajte zmes variť, kým sa nezredukuje na požadovanú konzistenciu. Ak chcete mať hustejší džem, musíte variť dlhšie.
  7. Ak sa počas varenia na povrchu objavia peny, odstráňte ich lyžicou.
  8. Keď je džem dostatočne hustý, vezmite hrniec z ohňa a nechajte ho chvíľu vychladnúť.
  9. Sterilizujte si sklíčka a nalejte do nich ešte horúci jahodový džem. Zatvorte ich a nechajte vychladnúť.
  10. Hotový jahodový džem môžete skladovať v chladničke po dobu niekoľkých týždňov.

Ak budete postupovať podľa tohto receptu, malo by vám to viesť k úspechu pri príprave chutného jahodového džemu. Časť vychladnutého džemu môžete tiež ochutnať na plátok chleba alebo ho pridať do svojich obľúbených dezertov. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *