Ak chcete uvariť jahody, môžete vyskúšať tento jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g jahôd
  • 4 lyžice cukru
  • šťava z polovice citróna

 

Ako uvariť jahody?

Postup:

  1. Operieme jahody a odstránime im zelené časti.
  2. Jahody nakrájame na menšie kúsky a vložíme ich do hrnca.
  3. Pridáme cukor a citrónovú šťavu.
  4. Hrnec s jahodami postavíme na sporák a rozohrejeme na strednom ohni.
  5. Počas varenia občas premiešame, aby sa cukor rovnomerne rozpustil a jahody sa premiešali so šťavou.
  6. Jahody varíme asi 10-15 minút, kým sa úplne rozpadnú a vytvorí sa hustejšia konzistencia.
  7. Po varšení necháme jahody vychladnúť.
  8. Hotové jahody môžeme použiť na prípravu dezertov, toppingov na palacinky alebo ako náplň do koláčov.

Pamätajte, že samotné varšenie jahôd je len jedna z mnohých možností prípravy. Môžete ich tiež použiť sirove, voňavo, v smoothie alebo ako súčasť iných receptov. Ak máte iné konkrétne požiadavky na prípravu jahôd, dajte mi prosím vedieť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *