Ako uvariť lososa?

Losos je vynikajúca voľba pre zdravý a chutný jedlo. Tu je podrobný postup, ako si môžeš pripraviť perfektne upravený losos:

  1. Začni s prípravou surovín: dve filety lososa, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej, strúčiky cesnaku, čerstvý kôpor a citrónová šťava.
  2. Prečisti si filety lososa, aby si odstránil prípadné kosti alebo šupky. Potom ich osol a posype mletým čiernym korením z oboch strán. Nechaj ich odpočívať aspoň 15 minút, aby sa chuť rozvinula.
  3. V panvici zahrej trochu olivového oleja na strednom ohni. Pridaj na jemno nakrájaný cesnak a opraž ho krátko, až sa začne vôňa uvoľňovať.
  4. Pridaj filety lososa do panvice so stranou s pokožkou smerujúcou nahor. Smaž losos asi 3-4 minúty, kým sa pokožka stane chrumkavou a zlatohnedou. Potom ho opatrne otoč a opekaj ďalších 3-4 minúty, kým vnútro ryby získa ružový odtieň a stane sa mäkké a šťavnaté.
  5. Po upečení lososa ho vyber z panvice a nechaj chvíľu odpočinúť na tanieri pod fóliou, aby sa dovnútra ešte dokonalejšie dopekel. Takisto sa zabráni vysušeniu ryby.
  6. Využi čas, keď losos oddychuje, na prípravu kôporovej citrónovej omáčky: zmiešaj nasekaný kôpor s citrónovou šťavou a pridaj štipku soli. Ak by si chcel/a omáčku pikantnejšiu, môžeš pridať aj trochu červenej papriky alebo chilli.
  7. Keď je losos pripravený, podávaj ho s kôporovou citrónovou omáčkou ako vedľajším dresingom. Môžeš si ho podávať so zeleninovou prílohou ako je napríklad dusená brokolica alebo restované zemiaky.

 

Ako uvariť lososa?

Týmto spôsobom pripravený losos bude mať krásnu kôrku, bude voniať a chuťovo skvelý. Je ideálny na ľahký obed alebo večeru plnú živín. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *