Ako uvariť mušle?

Ako uvariť mušle:

Recept na prípravu mušlí s bylinkami a citrónom.

Mušle sú skvelý morský produkt, ktorý môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Nižšie nájdete návod na varenie mušlí s lahodnou kombináciou byliniek a čerstvého citróna.

Suroviny:

  • 1 kilogram čerstvých mušlí
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 pohár bieleho vína
  • 1 pohár vody
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého bylinkového mixu (napr. petržlen, tymián, rozmarín)
  • 1 citrón, na plátky nakrájaný
  • čerstvo mleté čierne korenie 

 

Ako uvariť mušle - 2

Ako pripraviť mušle?

Postup:

  1. Mušle starostlivo opláchnite pod studenou tečúcou vodou a dôkladne ich vyčistite, odstráňte prípadne prichytené nečistoty a mŕtve škrupinky.
  2. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v hrnci. Pridajte cesnak a cibuľu a restujte, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  3. Do hrnca vložte mušle a dôkladne ich premiešajte, aby sa obalili olejom a zeleninou.
  4. Pridajte biele víno a vodu. Dochutite bylinkovým mixom a čerstvo mletým čiernym korením. Hrniec zakryte a varte na nízkom ohni približne 5-7 minút, až kým sa všetky mušle úplne neotvoria.
  5. Po uplynutí času vypnite oheň. Odstráňte mušle, ktoré sa neotvorili – tieto by mohli byť mŕtve a nesú bezpečné na konzumáciu.
  6. Podávajte uvarené mušle v hlbokých tanieroch, poliate vývarom z hrnca. Ozdobte plátkami citróna a posypte nasekaným bylinkovým mixom.
  7. Servírujte horúce s čerstvým chlebom alebo hranolkami na namáčanie do chutného vývaru.

Verím, že si vychutnáte túto delikátnu pochúťku s mušľami!

 

Ako uvariť mušle - 3

Fazuľová polievka s bravčovým kolenom

Fazuľová polievka s bravčovým kolenom

Čítať viac »

2) Ako uvariť mušle?

Varenie mušlí je jednoduchý proces, ktorý môže byť veľmi chutný a zdravý. Tu je návod na prípravu mušlí, ktorý vám pomôže pripraviť skvelé jedlo:

Ingrediencie:

  • 1 kg čerstvých mušlí (napríklad mušle sv. Jakuba, slávky alebo iné)
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 150 ml bieleho vína (môžete použiť aj vývar)
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Citrón na podávanie

Postup:

  1. Príprava mušlí: Pred varením dôkladne prepláchnite mušle pod studenou vodou, aby ste odstránili piesok a nečistoty. Odstráňte aj všetky mušle, ktoré ostali otvorené a po zabuchnutí na ne sa neuzavrú.

  2. Praženie cibuľe a cesnaku: V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte 2-3 minúty, až kým nie sú mäkké a jemne zlatisté.

  3. Pridanie vína: Nalejte biele víno do panvice a priveďte ho do varu. Nechajte ho niekoľko minút povariť, aby sa alkohol odparil a chute sa zosilnili.

  4. Varenie mušlí: Do hrnca vložte mušle a dôkladne premiešajte, aby sa obalili v šťave. Zakryte hrniec pokrievkou a varte 5-7 minút, alebo kým sa všetky mušle neotvoria. Občas premiešajte.

  5. Dochutenie: Po dovarení odstráňte hrniec z ohňa. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešajte.

  6. Podávanie: Mušle podávajte horúce, poliate šťavou z hrnca a pridajte citrón na osvieženie chuti. Mušle môžete servírovať aj s čerstvým chlebom alebo ako prílohu k cestovinám.

Tipy:

  • Skúste pridať aj iné ingrediencie, ako sú paradajky, chili alebo smotana, pre zaujímavejšiu chuť.
  • Mušle sú skvelé aj ako predjedlo alebo tapas pri servírovaní so sprievodným nápojom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na mušle vyzerá úžasne! Veľmi sa mi páči, ako sú v ňom zahrnuté bylinky a citrón. Určite to skúsim doma! Rád varím pre rodinu a priateľov, takže sa teším na ich reakciu.

  2. MackoPusko píše:

    Jééj, mušle! To je moja obľúbená pochúťka. Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím na víkendový obed. Určite si ich vychutnám s čerstvým chlebom!

  3. JankoVarenie píše:

    Wow, to znie fantasticky! Milujem morské plody a mušle sú skvelé. Príprava podľa tohto receptu vyzerá veľmi jednoducho. Určite to vyskúšam a prajem si, aby mi chutili tak dobre ako vyzerajú!

  4. ZelenyHrac píše:

    Mmm, mušle s bylinkami a citrónom! Toto je presne to, čo potrebujem na večeru. Recept je jasný a jednoduchý. Určite pozvem kamarátov na ochutnávku. Už teraz sa teším na tú chuť!

  5. Slonisko píše:

    Recept je super! Mušle som nikdy nevaril, ale tento návod ma inšpiruje. Kombinácia cesnaku a vína znie báječne! Teším sa na varenie, určite budem mať úspech medzi rodinou!

  6. Snehuliak44 píše:

    Toto jedlo vyzerá veľmi lákavo! Recept je jednoduchý a bez zbytočných komplikácií. S bylinkami určite dostane nádhernú chuť. Nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam s priateľmi pri večeri!

  7. FialovyMotyl píše:

    ‚Mušle so špeciálnou omáčkou!‘ Toto ma oslovilo hneď! Morské plody mám rád a tento recept ich pripravuje veľmi chutne. Možno pridám aj trochu chilli pre extra šmrnc – už len rozmýšľam nad týmto jedlom!

  8. $miley123$ píše:

    @michalove varenie má pravdu – toto je úžasné jedlo! Mušle sú tak výborné samy o sebe, ale s týmto receptom budú ešte lepšie! Teším sa na reakcie mojich hostí pri podávaní.

  9. _Bobor_2023_ píše:

    ‚Varíme mušle‘ je výborný nápad pre rodinnú večeru! Znie to jednoducho a chutne – presne ako mám rád. S olivovým olejom a citrónom to musí byť lahodné jedlo.

  10. #KreativnyKuchynsky# píše:

    ‚Recept na mušle‘ ma nadchol! Mám rád morské plody a tento spôsob prípravy vyzerá veľmi lákavo. Zaujíma ma aj kombinácia vína s cesnakom – myslím si, že to bude fantastické!