Ako uvariť najlepší guľáš?

Príprava najlepšieho gulášu môže trvať niekoľko hodín, ale výsledok stojí za to. Tu je podrobný postup, ako uvariť tento lahodný pokrm:

Ingrediencie:

  • 1,5 kg hovädzieho mäsa (hovädzí nímec alebo plece)
  • 4 veľké cibule, nakrájané nadrobno
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 červené papriky, nakrájané na kocky
  • 3 lyžice sladkého papriky
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 2 lyžičky korenia čili (voliteľné)
  • 2 lyžičky karí korenia (voliteľné)
  • 2 lyžičky majoránky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 lyžice oleja na varenie

 

Ako uvariť najlepší guľáš?

Postup:

  1. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Nakrájajte cibuľu, červenú papriku a mäso na kocky, nasekajte cesnak a pripravte si všetky korenie.
  2. Na veľkej hrnci si zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte mäso a orestujte ho zo všetkých strán, kým nie je pekne hnedé. Potom pridajte nakrájanú červenú papriku a miešajte asi 2 minúty.
  4. Pridajte sladkú a mletú papriku, korenie čili, karí korenie a majoránku. Miešajte dobre, aby sa všetko zmiešalo.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar. Premiešajte, zatvorte pokrievku a povarte guláš na miernom ohni približne 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutiteľné. Pravidelne premiešajte, aby sa guláš neprilepil na dno hrnca.
  6. Počas varenia ochutnávajte a pridávajte soľ a korenie podľa svojho gusta. Ak sa guláš zdá príliš hustý, pridajte viac vývaru alebo vody.
  7. Keď je guláš hotový, môžete ho podávať s knedľou alebo chlebom. Môžete tiež pridať kyslú smotanu na dochutenie.

Príprava najlepšieho gulášu môže byť časovo náročná, ale výsledok stojí za to. Dúfam, že tento podrobný postup Vám pomôže pri príprave chutného gulášu. Dobrú chuť!

 

2)

Guľáš je klasické jedlo, ktoré sa vyskytuje v mnohých slovanských kuchyniach a každý region má svoj vlastný recept. Tu je jednoduchý a osvedčený spôsob, ako pripraviť lahodný guľáš, ktorý poteší vás aj vašich blízkych.

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho mäsa (ideálne z ramena alebo pleca)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 2-3 lyžice mletej červenej papriky
  • 1-2 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Rascu (voliteľné)
  • 1 liter vývaru alebo vody
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Príprava ingrediencií: Najprv nakrájajte hovädzie mäso na kocky veľkosti približne 2-3 cm. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Papriku rozkrájajte na prúžky.

  2. Smaženie cibule: Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte cesnak a krátko ho opražte.

  3. Pridanie mäsa: Pridajte nakrájané mäso k cibuľi a opražte ho zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. To pomôže udržať šťavnatosť mäsa.

  4. Pridanie korenia: Do mäsa pridajte mletú červenú papriku, soľ, čierne korenie a rascu. Rýchlo premiešajte, aby sa korenie rozložilo rovnomerne.

  5. Varíme: Pridajte vývar alebo vodu a bobkové listy. Privedieme k varu a potom znížime teplotu na minimum. Nechajte variť 1-1,5 hodiny. Z času na čas premiešajte a podľa potreby pridávajte vodu, aby sa guľáš nepripaloval.

  6. Zelenina: Po približne hodine varenia pridajte zemiaky, mrkvu a papriku. Pokračujte vo varení ešte ďalších 30-40 minút, kým sú všetky ingrediencie mäkké a chute sa prepojia.

  7. Podávanie: Guľáš podávame horúci, posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí s chlebom alebo knedľou.

Tipy na dokonalý guľáš

  • Mäso: Použite kvalitné hovädzie mäso a nezabudnite na dlhé pomalé varenie – chuť sa skvele rozvinie.
  • Paprika: Snažte sa použiť kvalitnú maďarskú mletú papriku, ktorá dodá jedlu nezameniteľnú chuť a farbu.
  • Variabilita: Guľáš môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií; skúste pridať rôzne druhy zeleniny, ako sú hrach alebo fazuľa.

Pripravený guľáš sa stane vašou obľúbenou voľbou na rodinné stretnutia alebo na špeciálne príležitosti. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

20 Komentárov

  1. Mickey123 píše:

    Tento recept na guľáš je skvelý! Veľmi sa mi páči, ako sú všetky ingrediencie podrobne popísané. Určite ho vyskúšam, pretože milujem varenie a tento pokrm vyzerá naozaj chutne. Ďakujem za tipy!

  2. ZelenáRybka píše:

    Wow, takto pripravený guľáš vyzerá úžasne! Mám rád recepty, ktoré sú jednoduché a pritom chutné. Teším sa na to, ako ho pripravím pre moju rodinu a priateľov. Určite to bude hit na našich stretnutiach!

  3. KuchárikSamko píše:

    Tento návod je super! Zbožňujem guľáš a vždy som si myslel, že je to zložité jedlo. Teraz viem, že ho môžem uvariť aj ja. Ďakujem za zrozumiteľný postup a inšpiráciu!

  4. ČarovnáBabuška píše:

    Guľáš je moje obľúbené jedlo! Tento recept vyzerá veľmi sľubne. Oceňujem, že ste zahrnuli aj tipy na variabilitu s ingredienciami. Rada experimentujem v kuchyni, takže sa teším na nový recept.

  5. PohodovýPetrík píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Guľáš robím pravidelne a mám radost z toho, že môžem objaviť nové spôsoby jeho prípravy. Už sa teším na to, ako si pochutnám na tejto lahôdke s rodinou!

  6. Svetluška99 píše:

    Tak toto vyzerá fantasticky! Milujem varenie a guľáš je vždy skvelou voľbou pre návštevy. Tento recept mi veľmi pomôže pri príprave jedla pre moju rodinu počas víkendu.

  7. ŠéfkuchárJano píše:

    Veľa som sa naučil z tohto článku o guľáši. Vždy som mal problém s korením, ale váš popis mi určite pomôže dosiahnuť dokonalú chuť. Dúfam, že sa moja rodina bude tešiť z mojich nových kulinárskych schopností!

  8. _MňamMňam_ píše:

    ‘Guľáš’ má pre mňa osobitné miesto v srdci! Tento recept je jasný a jednoduchý – presne taký potrebujem! Už teraz premýšľam nad tým, aké dobré bude mať večeru pripravenú podľa vašich pokynov.

  9. -ChutnyGulas- píše:

    ‘Super post!’ Na guláš mám spomienky z detstva a tento článok ma znova priviedol k týmto krásnym chvíľam pri stole s rodinou. Ďakujem za tento úžasný recept; určite ho pripravím čoskoro!

  10. #VarimRada# píše:

    ‘Príprava guláša môže byť časovo náročná!’ To síce áno, ale výsledok stojí za to! Som si istá, že po vyskúšaní vášho postupu sa stanem majsterkou v kuchyni aj ja!

  11. Miska123 píše:

    Tento recept na guláš je úplne úžasný! Dlhé varenie sa určite oplatí, pretože výsledok je taký chutný. Už sa teším, ako ho pripravím pre svoju rodinu. Ďakujem za skvelé tipy!

  12. KuchárkaEva píše:

    Guláš je moja obľúbená pochúťka! Tento návod vyzerá veľmi dobre a určite ho vyskúšam. Mám rada kombináciu mäsa a zeleniny, to vždy chutí famózne. Super článok, ďakujem!

  13. SlovenskýPekár píše:

    Wow! Takto podrobne opísaný recept som ešte nevidel. Guláš s knedľou je pre mňa najlepšie jedlo na nedeľu. Ďakujem za inšpiráciu, určite ho pripravím na rodinnú oslavu!

  14. ZeleninovýMajster píše:

    Tento recept ma nadchol! Guláš je jedlo, ktoré nás všetkých spája a tento spôsob prípravy sa mi veľmi páči. Určite ho vyskúšam s priateľmi a verím, že im bude chutiť.

  15. JankaKuchynka píše:

    Príprava gulášu môže byť dlhá, ale ako ste povedali, výsledok stojí za to! Mám chuť na domáci guláš už len pri čítaní vášho receptu. Skvelé tipy na dochutenie!

  16. PohodovýPetrík píše:

    Varenie gulášu je pre mňa rituálom a tento článok mi dal super tipy! Veľmi sa teším na zdieľanie tohto jedla so svojimi blízkymi. Určite dodám kyslú smotanu na vrch!

  17. _MačkaZuzka_ píše:

    “Guláš s chlebom? To je pre mňa top kombinácia! Tento recept vyzerá fantasticky a ja už plánujem, kedy ho uvarím. Neviem sa dočkať tej chuti! Ďakujem za návod.”

  18. _PečenéZemiaky_ píše:

    “Skvelý recept na guláš! Mám rád variabilitu v ingredienciách, takže sa teším na experimentovanie s rôznymi druhmi zeleniny. Ďakujem za inšpiráciu a tipy.”

  19. _RadosťZVarenia_ píše:

    “Guláš je skutočne klasika a tento postup mi veľmi pomôže pri jeho príprave. Teším sa na ten lahodný výsledok – už vidím tú voňavú omáčku!”

  20. _SrdceHladného_ píše:

    “Super recept! Guláš milujem a tento podrobný návod ma presvedčil, že ho musím vyskúšať čoskoro. Chcem pozvať kamarátov na večeru so skvelým jedlom.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *