Ako uvariť najlepší guľáš?

Príprava najlepšieho gulášu môže trvať niekoľko hodín, ale výsledok stojí za to. Tu je podrobný postup, ako uvariť tento lahodný pokrm:

Ingrediencie:

  • 1,5 kg hovädzieho mäsa (hovädzí nímec alebo plece)
  • 4 veľké cibule, nakrájané nadrobno
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 červené papriky, nakrájané na kocky
  • 3 lyžice sladkého papriky
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 2 lyžičky korenia čili (voliteľné)
  • 2 lyžičky karí korenia (voliteľné)
  • 2 lyžičky majoránky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 lyžice oleja na varenie

 

Ako uvariť najlepší guľáš?

Postup:

  1. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Nakrájajte cibuľu, červenú papriku a mäso na kocky, nasekajte cesnak a pripravte si všetky korenie.
  2. Na veľkej hrnci si zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  3. Pridajte mäso a orestujte ho zo všetkých strán, kým nie je pekne hnedé. Potom pridajte nakrájanú červenú papriku a miešajte asi 2 minúty.
  4. Pridajte sladkú a mletú papriku, korenie čili, karí korenie a majoránku. Miešajte dobre, aby sa všetko zmiešalo.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar. Premiešajte, zatvorte pokrievku a povarte guláš na miernom ohni približne 3 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutiteľné. Pravidelne premiešajte, aby sa guláš neprilepil na dno hrnca.
  6. Počas varenia ochutnávajte a pridávajte soľ a korenie podľa svojho gusta. Ak sa guláš zdá príliš hustý, pridajte viac vývaru alebo vody.
  7. Keď je guláš hotový, môžete ho podávať s knedľou alebo chlebom. Môžete tiež pridať kyslú smotanu na dochutenie.

Príprava najlepšieho gulášu môže byť časovo náročná, ale výsledok stojí za to. Dúfam, že tento podrobný postup Vám pomôže pri príprave chutného gulášu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *