Ako uskladniť ovocnú šťavu?

Aby ste správne uskladnili ovocnú šťavu a predĺžili jej trvanlivosť, tu je niekoľko tipov:

  1. Sterilizácia nádob: Pred skladovaním šťavy ju nalejte do sterilizovaných sklenených fliaš alebo fliaš s uzatvárateľnými viečkami. Nádoby by mali byť čisté a suché.
  2. Pasterizácia: Zahrejte šťavu na teplotu okolo 85 °C a udržujte ju na takejto teplote počas 15-20 minút. Týmto procesom zničíte mikroorganizmy a predchádzate kvaseniu.
  3. Chladenie: Po pasterizácii nechajte šťavu vychladnúť prirodzene na izbovú teplotu. Potom ju umiestnite do chladničky. Nízka teplota pomáha predĺžiť jej trvanlivosť.
  4. Zamrazenie: Ak nechcete pasterizovať šťavu, môžete ju zmraziť. Nalejte šťavu do vhodných mrazuvzdorných nádob a úplne ich naplňte, pričom ponechajte 1-2 cm medzi šťavou a viečkom, pretože sa zväčšuje pri zamrazení.
  5. Skladovanie: Umiestnite uskladnené šťavy na tmavé a chladné miesto, ako je pivnica alebo chladnička. Pred použitím si vždy skontrolujte, či nádoby na šťavu nie sú prasknuté alebo poškodené.

 

Ako uskladniť ovocnú šťavu?

Pamätajte, že uskladnenie ovocnej šťavy môže ovplyvniť jej chuť a kvalitu. Odporúča sa spotrebovať ju čo najskôr po otvorení.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *