Príprava omelety je mimoriadne jednoduchá. Riadenie sa týmito krokmi vám to uľahčí:
- Vo veľkej miske rozbite 2 až 3 vajcia.
- Pridajte lyžicu mlieka alebo smotany spolu so štipkou soli a korenia, a dôkladne premiešajte tieto suroviny.
- Na panvici na strední teplote rozohrejte trochu masla alebo oleja.
- Na panvicu nalejte vajcovú zmes a rozprestrete ju veľmi dôkladne. Nechajte ju chvíľu zhustnúť na spodnej strane.
- Pomocou špachtle alebo lyžice opatrne zdvihnite okraje omelety a prehnite ju na polovicu.
- Pečte omeletu ešte niekoľko minút, kým nie je dostatočne zhutnená, no stále jemne vlhká.
- Omeletu opatrne preneste na tanier a podávajte ju čerstvo pripravenú.
Akým spôsobom uvariť omeletu?
Omeletu je možné obohatiť o rôzne prísady, ako sú byliny, syr či zelenina, čím získate ďalšie chuťové odtiene.