Ako uvariť orzo

Tu je jednoduchý recept na prípravu orza:

Suroviny:

  • 200 g orzo cestovín
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200 g cherry paradajok, rozkrojených
  • 100 g špenátu, nakrájaného
  • 50 g fetového syra, nakrájaného na kocky
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Ako uvariť orzo?

Postup:

  1. V hrnci privedzte vodu k varu a uvaríte orzo podľa pokynov na obale. Odsajte a dajte bokom.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridajte uvarené orzo do panvice a premiešajte s cibuľou a cesnakom.
  4. Pridajte zeleninový vývar a nechajte variť na strednom ohni, kým cestoviny neabsorbujú väčšinu tekutiny.
  5. Pridajte cherry paradajky a špenát, premiešajte a nechajte variť ďalších pár minút, kým sa paradajky nezmäknú a špenát sa zvlní.
  6. Ochutnajte a podľa chuti osolte a okoreňte.
  7. Pred podávaním posypte orzo kockami fetového syra.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *