Ako uvariť orzo

Tu je jednoduchý návod na prípravu orza:

Suroviny potrebné na prípravu:

  • 200 g orzo cestovín
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemné plátky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200 g cherry paradajok, rozpolených
  • 100 g špenátu, nasekaného
  • 50 g fetového syra, nakrájaného na malé kocky
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Ako pripraviť orzo?

Návod na prípravu:

Ako správne zavárať čučoriedky?

Ako správne zavárať čučoriedky?

Čítať viac »

  1. V hrnci priveďte vodu do varu a varte orzo podľa pokynov na obale. Po uvarení sceďte a odložte na bok.
  2. Na panvici ohrejte olivový olej a opečte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezhnednú.
  3. Do panvice pridajte uvarené orzo a dôkladne premiešajte s cibuľou a cesnakom.
  4. Prilejte zeleninový vývar a varte na strednom ohni, kým cestoviny neabsorbuju väčšinu tekutiny.
  5. Pridajte cherry paradajky a špenát, zamiešajte a varte ešte niekoľko minút, kým sa paradajky nezmäknú a špenát zmäkne.
  6. Ochuťte a postupne pridávajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Pred servírovaním posypte orzo nakrájanými kockami fetového syra.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *