Ako uvariť polievku

Samozrejme, rád vám pomôžem s receptom na varenie polievky! Tu máte jednoduchý recept na jednu z mojich obľúbených polievok – zemiakovú polievku.

Potrebujete:

  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 lyžička oleja alebo masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať (voliteľné)

 

Ako uvariť polievku?

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olej alebo maslo.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a orestujte ich pár minút.
  4. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte variť, až kým sa zemiaky nezmäknú (približne 15 – 20 minút).
  5. Použite mixér na pretláčanie polievky do hladkej konzistencie alebo ju nechajte s kúskami zemiakov, ak máte radšej chuť s príchuťou.
  6. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte do hladka.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  8. Polievku nechajte zovrieť, potom ju môžete podávať s posypanou petržlenovou vňaťou.

Výborne! Vaša zemiaková polievka je hotová. Nájdite si pohodlné miesto a vychutnajte si ju!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *