Ako uvariť polievku

Určite, s radosťou vám poskytnem návod na prípravu polievky! Tu je jednoduchý recept na jednu z mojich obľúbených – zemiakovú polievku.

Čo budete potrebovať:

  • 4 veľké zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička oleja alebo masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať (voliteľné)

 

Aký je postup na prípravu polievky?

Postupujte nasledovne:

Fazuľová polievka s mrkvou a zemiakmi

Fazuľová polievka s mrkvou a zemiakmi

Čítať viac »

  1. Na panvici zohrejte olej alebo maslo.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatista.
  3. Takisto pridajte zemiaky a restujte ich niekoľko minút.
  4. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým zemiaky nezmäknú (približne 15 – 20 minút).
  5. Pomocou mixéra polievku pretláčajte do hladkej konzistencie, alebo ju môžete nechať s kúskami zemiakov, ak preferujete hrubšiu textúru.
  6. Pridajte smotanu na varenie a dôkladne zamiešajte.
  7. Ochutnajte a prisypte soľ a korenie podľa vášho vkusu.
  8. Nechajte polievku zovrieť a potom ju môžete servírovať s posypanou petržlenovou vňaťou.

Skvelé! Vaša zemiaková polievka je pripravená. Nájdite si pohodlné miesto a vychutnajte si jej chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *