Ako uvariť punč

Ako uvariť punč? Ideálne taký punč na ktorý pozvete svojích známych a rodinu. A ktor vám budú závidieť jeho chuť a pýtať, sa ako ste ho pripravili.

Punč je klasickým slovenským domácím likérem z ovocia, ktorý sa vyrába macerovaním ovocia vo vodke alebo destiláte. Tu je jednoduchý recept na prípravu puncu:

– 1 kg čerstvého ovocia (napr. jahody, čučoriedky, maliny)
– 500 g cukru
– 1 liter vodky alebo destilátu

 

Ako uvariť punč?

Postup:
1. Ovocie umyte a pokrájajte na menšie kúsky.
2. Vložte ovocie do veľkej nádoby a dobre premiešajte s cukrom.
3. Nádobu zakryte a nechajte ovocie macerovať v chladničke minimálne 24 hodín, ideálne však týždeň.
4. Po uplynutí času pridajte vodku alebo destilát do nádoby s ovocím a cukrom.
5. Nádobu opäť zakryte a nechajte punc odstáť na tmavom mieste minimálne 2 týždne, prípadne až 6 týždňov.
6. Po dozretí preceďte punc cez sitko alebo gázu do fľaše.

Váš domáci punc je teraz pripravený na ochutnanie, môžete si ho vychutnať samotný, prípadne zmiešať s džúsom alebo inými likérmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *