Ako pripraviť údené? Údené mäso, ako napríklad bravčové údené koleno, sa dá pripraviť naozaj jednoducho. Na prípravu budete potrebovať len to, čo už máte v domácnosti. Treba však počítať s trpezlivosťou, keďže varenie na nízkom ohni potrvá od jednej do dvoch hodín.
Ak sa rozhodnete variť rýchlejšie, nemajte obavy. Použitie tlakového hrnca vám môže ušetriť čas a urýchliť celý proces prípravy.
Aby ste uvarili údené mäso, budete potrebovať:
– údené mäso (napr. údená šunka, uzené rebierka, údené bravčové alebo hovädzie)
– voda
– korenie podľa vlastného výberu (čierne korenie, bobkový list)
– soľ
Príprava údeného
Návod:
1. Do hrnca nalejte vodu tak, aby bolo údené mäso úplne ponorené.
2. Pridajte korenie podľa chuti (napr. čierne korenie a bobkový list) a soľ.
3. Prikryte hrniec a priveďte vodu do varu.
4. Keď voda začne vrieť, znížte teplotu a nechajte mäso pomaly variť aspoň 1-2 hodiny (presný čas závisí od veľkosti kusu mäsa).
5. Po uvarení vyberte mäso z vody a nechajte ho mierne vychladnúť pred podávaním.
Udené mäso môžete servírovať ako hlavný chod so zemiakmi, šalátom alebo inou obľúbenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!
2) Ako uvariť údené?
Príprava údeného je nielen chutná, ale aj zábavná. Tento klasický spôsob varenia dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť a arómu, ktorej si určite obľúbite. V tomto článku vám ukážeme, ako uvariť údené pomocou jednoduchého receptu, ktorý zvládne aj úplný začiatočník.
Zloženie pre údené
Na prípravu údeného budete potrebovať pár základných surovín: 1 kg údenej slaniny alebo údeného mäsa, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, soľ, čierne korenie a 2 litre vody. Tieto základné zložky vytvoria kúzelnú kombináciu, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.
Návod na prípravu údeného
1. Najprv si pripravte všetky potrebné zložky. Slaninu alebo údené mäso nakrájajte na väčšie kusy, aby sa rovnomerne uvarili. 2. V hrnci zohrejte vodu a pridajte nakrájanú slaninu, cibuľu, cesnak, bobkový list, soľ a čierne korenie. 3. Nechajte zmes variť na strednom ohni asi 45 minút. Po uplynutí času skontrolujte mäso, či je mäkké a dobre uvarené. 4. Ak je hotové, vyberte mäso z hrnca a nechajte ho vychladnúť. 5. Servírujte s obľúbenou prílohou a užívajte si túto lahodnú chuť!
Dúfam, že si túto metódu prípravy údeného zamilujete a že ju budete pripravovať aj pre svojich priateľov a rodinu. Prajem vám dobrú chuť!