Ako uvariť údené

Ako uvariť údené? Údene mäso alebo bravčové údenen koleno si môžete pripraviť vážne veľmi jednoducho. Stačí vám na to všetko čo už máte doma. Ale trpeziloosť od jedne do dvoch hodín pri varení na miernom plameni.

Ak budete variť aj rýchlejšie nič sa nestane. Pripraviť to v tlakovom hrnci nie je na škodu, a máte ušetrnú hodunu aj niečo z celkového času prípravy.

Na uvarenie udeného mäsa budete potrebovať:

– udené mäso (napr. uzená šunka, uzené rebierka,
uzené bravčové alebo hovädzie)
– voda
– korenie podľa chuti (čierne korenie, bobkový list)
– soľ

 

Ako uvariť údené?

Postup:

1. V hrnci nalejte vodu tak, aby bolo udené mäso celé pokryté.
2. Pridajte korenie podľa chuti (napr. čierne korenie a bobkový list) a soľ.
3. Prikryte hrniec a priveďte vodu k varu.
4. Keď voda zovrie, znížte teplotu a nechajte mäso pomaly variť aspoň 1-2 hodiny (čas závisí od veľkosti kúsku mäsa).
5. Po uvarení mäso vyberte z vody a nechajte ho trochu vychladnúť pred konzumáciou.

Udené mäso môžete podávať ako hlavný chod so zemiakovým, šalátom alebo inou prílohou. Dobrú chuť!

 

2)

Uvariť údené je nielen chutné, ale aj zábavné. Tento tradičný spôsob varenia dodáva jedlu jedinečnú chuť a arómu, ktorú si obľúbite. V tomto článku si ukážeme, ako pripraviť údené s jednoduchým receptom, ktorý zvládne aj začiatočník.

Ingrediencie na údené

Na prípravu údeného budete potrebovať niekoľko základných ingrediencií: 1 kg údenej slaniny alebo údeného mäsa, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, soľ, čierne korenie, a 2 litre vody. Tieto jednoduché ingrediencie dokážu vytvoriť čarovnú kombináciu, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Postup prípravy údeného

1. Najskôr si pripravte všetky ingrediencie. Slaninu alebo údené mäso nakrájajte na väčšie kusy, aby sa rovnomerne uvarili. 2. V hrnci si zohrejte vodu a pridajte nakrájanú slaninu, cibuľu, cesnak, bobkový list, soľ a čierne korenie. 3. Nechajte zmes variť na strednom ohni približne 45 minút. Po uplynutí času, skontrolujte mäso, či je mäkké a dobre prevarená. 4. Ak je hotové, vyberte mäso z hrnca a nechajte ich vychladnúť. 5. Podávajte s vašou obľúbenou prílohou a užívajte si túto lahodnú chuť!

Verím, že si túto prípravu údeného zamilujete a budete ju pripravovať aj pre svojich priateľov a rodinu. Dobrou chuťou!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Ukubanova píše:

    Recept na údené je veľmi jednoduchý a zaujímavý. Určite ho vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu!

  2. Svobodova Zora píše:

    Ďakujem za tip, tento spôsob varenia je naozaj úžasný a výsledok je vynikajúci. Teším sa, že sa môžem naučiť niečo nové.

  3. Fedor Cuntalova píše:

    Údené mäso milujem a tento recept sa mi veľmi páči. Určite ho čoskoro vyskúšam, ďakujem za zdieľanie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *