Ako zahustiť krém na tortu

Ako zahustiť tortový krém… Torta predstavuje klasický dezert, ktorý si často zaslúži krémovú náplň, aby pôsobila ešte chutnejšie a vizuálne atraktívnejšie.

Existuje mnoho metód, ako zvýšiť hustotu krému, aby dosiahol ideálnu konzistenciu a dokázal udržať tvar v tortovej vrstve. V nasledujúcich odsekoch vám predstavíme niekoľko spôsobov, ako na to, spolu s receptom na krém, ktorý si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.

Ingrediencie:

  • 500 ml smotany na šľahanie (minimálne 33 % tuku)
  • 200 g mascarpone alebo čerstvého tvarohu
  • 100 g práškového cukru (podľa chuti)
  • 1 balenie vanilkového cukru alebo lyžička vanilkového extraktu
  • 2-3 lyžice škrobu (kukurica alebo zemiakový)
  • 2-3 lyžice vody (na rozrobenie škrobu)
  • 3-4 lyžice kakaa (voliteľné, na čokoládový krém)
  • Ovocie alebo čokoládové hobliny na dekoráciu (voliteľné)

Krok 1: Príprava základného krému

Začneme s prípravou základného krému. Do veľkej misy nalejte smotanu na šľahanie. Je zásadné, aby bola smotana dobre vychladená, pretože to uľahčuje jej šľahanie. Pomocou mixéra na strednej rýchlosti začnite šľahať smotanu, kým nezačne priberať na objeme. Postupne pridávajte práškový a vanilkový cukor. Pokračujte v šľahaní, až kým sa nevytvoria pevné špičky.

Krok 2: Pridanie mascarpone

Teraz, keď je smotana nadýchaná, pridáme mascarpone alebo čerstvý tvaroh. Pomaly a opatrne ho zapracujte do šľahanej smotany. Ideálne je použiť silikónovú špachtľu, aby sa zachovala nadýchanosť krému. Šľahajte ešte niekoľko sekúnd, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja. Výsledný krém by mal byť jemný, hladký a pevný.

Krok 3: Zahustenie krému

Aby sme dosiahli ešte väčšiu hustotu, pridáme do zmesi škrob. V malej miske rozmiešame škrob s 2-3 lyžicami studenej vody, aby sa predišlo hrudkám. Potom túto zmes pomaly vkladajte do krému a opatrne zamiešajte. Škrob pomôže zhustnúť krém bez toho, aby bol ťažký a mastný.

Krok 4: Variabilita

Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Pečená bravčová krkovička s kyslou kapustou

Čítať viac »

Ak máte záujem o rôzne príchute, môžete do krému pridať kakao pre čokoládovú variantu. Postupujte rovnakým spôsobom: jednoducho preosejte kakao do krému a jemne zamiešajte. Môžete pridať aj ovocie či arašidové maslo pre zaujímavú príchuť.

Krok 5: Chladenie

Keď je krém hotový, odporúča sa umiestniť ho do chladničky aspoň na 30 minút pred použitím. Tým sa ešte viac zahustí a bude sa lepšie natierať na tortové korpusy. Pri vrstvení torty sa uistite, že každý korpus je dostatočne vychladený.

Krok 6: Použitie

Po vychladnutí môžete pripravený krém voľne rozotrieť medzi jednotlivé korpusy torty. Ideálnym spôsobom je natierať na okraje a vrch torty so silikónovou stierkou, aby sa dosiahol pekný povrch. Tortu ozdobte podľa vlastného vkusu – čokoládovými hoblinami, ovocím alebo dokonca jedlými kvetmi.

Záver
Hustý krém na tortu je kľúčovým faktorom pre vytváranie dokonalého dezertu. S týmto jednoduchým receptom a tipmi na zahustenie môžete vyčariť lahodný krém, ktorý nadchne vás aj vašich hostí.

Nezabúdajte, že fantázii sa medze nekladu – experimentujte s rôznymi príchuťami a textúrami a užívajte si svoju domácu tortu naplno!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

16 Komentárov

  1. Balogova Vladimira píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Už sa teším, až vyskúšam tento recept.

  2. Sergej Godolova píše:

    Super post! Veľmi mi pomohlo zahustiť krém na tortu. Ďakujem!

  3. Kralova Lydia píše:

    Nikdy som nevedela, ako zahustiť krém na tortu. Tento článok je super!

  4. Slniečko123 píše:

    Tento recept na krém je úžasný! Vždy som sa bála, že krém bude riedky, ale s vašimi tipmi je to jednoduché. Už sa teším, ako urobím tortu pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

    1. JankaK píše:

      Súhlasím! Ja som to vyskúšala a bola to bomba! Chutí skvele.

    2. Miloš56 píše:

      Aj ja som veľmi spokojný s výsledkom! Fantastická práca!

  5. KocúrMilo píše:

    Skvelý článok! Naučila som sa niečo nové o zahusťovaní krému. Určite ho vyskúšam na svojich tortách. Ďakujem!

  6. Bublinka88 píše:

    Wow, tento recept vyzerá skvele! Už sa neviem dočkať, kedy ho skúsim. Torta s takýmto krémom musí byť fantastická!

  7. MačkaMia píše:

    Milujem torty a tento krém je presne to, čo potrebujem. Ďakujem za tipy, určite ich využijem pri pečení!

  8. -PečenieRadosť- píše:

    ‚Tento článok je super! Znie to veľmi jednoducho a chcem to vyskúšať už tento víkend. Teším sa na tortu!‘

  9. #TortaFan# píše:

    ‚Krém má úžasnú konzistenciu a určite ho vyskúšam. Skvelé rady, ako na to!‘

  10. _Zuzka_45_ píše:

    ‚Perfektný návod na krém! Rada pečiem a toto ma veľmi inšpirovalo k novým experimentom.‘

  11. KreatívnyJanko píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Rád pečiem torty a vaša metóda zahustenia krému je presne to, čo som potreboval. Konečne budem mať krém, ktorý sa nebude roztápať na tortách. Ďakujem za tipy a recept. Určite vyskúšam aj s kakaom, to bude delikátne! Pečenie ma veľmi baví a tento recept mi dodal ešte viac inšpirácie. Odporúčam všetkým, ktorí milujú sladkosti!

    1. CukrovýSnílek píše:

      Toto je perfektný návod! Práve som sa chystala piecť narodeninovú tortu pre moju dcéru a vaše tipy sú úžasné. Milujem, keď môžem pridať ovocie do krému, dodá to úplne iný rozmer! Ďakujem za zdieľanie takýchto skvelých informácií.

    2. PečiacaMačka píše:

      Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Zbožňujem torty a určite vyskúšam váš krém. Mám rada aj variabilitu s kakaom a ovocím. Som si istá, že s týmto krémom bude moja torta neodolateľná! Veľmi sa teším na pečenie!

    3. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Ďakujeme Vám za vašu nadšenú reakciu! Veľmi nás teší, že vám náš recept a tipy pomohli s vašimi tortami. Držíme palce, aby vám krém vyšiel dokonale aj s kakaom a tešíme sa, že vás recept inšpiroval ešte viac. Ak budete mať akékoľvek otázky alebo ak budete mať ďalšie skvelé recepty, neváhajte sa s nami podeliť. Prajeme vám veľa úspechov pri pečení!