Ako zavárať fazuľu

Konzervácia fazule je nenáročný proces, avšak vyžaduje istý čas a trpezlivosť. Tu je podrobný návod, ako na to:

  1. Na začiatku je nevyhnutné fazulu dôkladne umyť pod tečúcou vodou, aby ste sa zbavili všetkých nečistôt.
  2. Následne fazule nechajte namočené počas noci, aby zmäkli. Použite dostatočne veľký kontajner, aby ste ich mohli dobre zalievať vodou.
  3. Na ďalší deň zalejte fazule čerstvou, studenou vodou. Použite približne dvojnásobné množstvo vody vzhľadom na objem fazule. Týmto spôsobom sa zjemnia a doba varenia sa skráti.
  4. Umiesťte hrniec s fazuľou na varnú dosku a priveďte do varu.
  5. Akonáhle voda začne vrieť, znížte teplotu a varte fazule na nízkom plameni približne 1-2 hodiny. Doba varenia sa môže líšiť v závislosti od druhu fazule, preto ich občas ochutnajte, aby ste zistili, či sú dostatočne mäkké a pripravené na servírovanie.
  6. Následne fazule dobre sceďte a môžete ich využiť v rôznych receptoch alebo ich podávať samostatne.

Verím, že vám tento návod pomôže pripraviť chutnú fazuľu.

Ako uskladniť levanduľu?

Ako uskladniť levanduľu?

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *