Ako zavárať marhule v rúre

Ako zavárať marhule v rúre? Ak ste milovníkom marhúľ ako ja, a dosprjete si ich pravidelne ku kuraciemu mäsu s ryžou. Tak sa potom prekvapím rýchlym a jednoduchým postupom k ich príprave. A to tak že si ich spolu zavaríme.

Na zapečenie marhúľ v rúre budete potrebovať:
– 6-8 čerstvých marhúľ
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice cukru
– škorica podľa chuti
– sul, podľa chuti

 

Ako zavárať marhule v rúre?

Postup:
1. Predohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
2. Marhule rozkrojte na polovicu a zbavte ich jadier.
3. V malom hrnci roztopte maslo a pridajte cukor, škoricu a soľ. Premiešajte do hladka.
4. Rozkrojené marhule položte do pekáča a každú zalejte trochou cesto. Dobré by bolo ešte popudrovať cukrom a pridať kúsok masla.
5. Pečte v rúre asi 20-25 minút, alebo kým marhule nezmäknú a nezačnú sa lehko karamelizovať.
6. Po upečení môžete posypať marhule ďalšou štipkou škorice a podávať teplé s mascarpone alebo zmrzlinou.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Zaváranie marhúl v rúre je skvelý spôsob, ako si uchovať túto chutnú ovocie, aj keď je mimo sezóny. Tento proces je jednoduchý a nezaberie veľa času, čo je výhodou pre každého, kto si chce vychutnať čerstvú chuť marhúľ počas celého roka.

Potrebné ingrediencie

Ako prvé, pripravte si všetky potrebné ingrediencie. Budete potrebovať:

  • marhule (čerstvé alebo zrelé)
  • citrónovú šťavu
  • cukor
  • vody
  • sklenené nádoby na konzerváciu

Zaváranie marhúl s citrónovou šťavou zabezpečuje, že ostanú krásne a svieže, zatiaľ čo cukor dodá sladkosť.

 

Postup zavárania marhúl

Najprv umyte marhule a odstráňte ich šupy, ak je to potrebné. Následne ich nakrájajte na polovice a zbavte kôstok. V nádobe zmiešajte vodu s cukrom a citrónovou šťavou. Marhule ponorte do tejto zmesi a nechajte ich odpočívať.

Ďalej predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte sklenené nádoby. Marhule naplňte do nádob a zalejte ich zmesou vody, cukru a citrónovej šťavy. Uistite sa, že zmes pokrýva marhule. Rúru nastavte tak, aby sklenené nádoby sterilizovala počas 30-45 minút.

Akonáhle je doba uplynula, vytiahnite nádoby z rúry a nechajte ich vychladnúť. Marhule sa zachovajú v sklenených nádobách a budú pripravené na použitie, kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Zaváranie marhúl je jednoduchý spôsob, ako uchovať túto ovocie na dlhšie obdobie a potešiť sa z ich chuti počas zimných mesiacov.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *