Ako zavárať nastrúhané jablka?

Zavaranie nastrúhaných jabĺk je jednoduchý proces. Tu je postup:

  1. Nastrúhajte jablká. Môžete to urobiť buď ručne pomocou strúhadla, alebo použiť mixér s príslušným nástavcom na strúhanie.
  2. V hrnci zohrejte trochu vody. Množstvo vody závisí od množstva jabĺk, ale všeobecne stačí asi 1/4 šálky vody na každých 4 šálky nastrúhaných jabĺk.
  3. Keď voda zovrie, pridajte nastrúhané jablká do hrnca.
  4. Nížte teplotu a jablká pomaly zahrejte. Občas premiešajte, aby sa jablká rovnomerne zohreli a nedochádzalo k ich pripaľovaniu.
  5. Nechajte jablká varíť asi 10-15 minút, alebo kým sa nezmäknú.
  6. Po zmäknutí jabĺk odstráňte hrniec z tepla a nechajte jablká vychladnúť.
  7. Ak chcete, môžete pridať dostratkové ingrediencie ako cukor, skoricu alebo citrónovú šťavu, aby ste dosiahli požadovanú chuť.
  8. Zavarte jablká do sterilizovaných pohárov a uzavrite ich vekom.
  9. Sterilizujte uzavrete poháre vo vodnom kúpeli na približne 10-15 minút, aby ste zabezpečili dlhšiu trvanlivosť jabĺk.

 

Ako zavárať nastrúhané jablka?

Pamatajte, že správne uchovávané zavarené jablká by mali vydržať niekoľko mesiacov. Udržujte ich na tmavom a chladnom mieste, ak možno.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *