Na prípravu bageta grotto potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 1 bageta
– 100 g syra ementál
– 100 g syra gruyère
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 50 g masla
– soľ, čierne korenie
Bageta grotto
Postup prípravy:
1. Bagetu nakrájajte na tenké plátky, ale neúplne dole pri základni. Opatrne vyklopte stred bagety a pripravené plátky syra ementál a gruyère vložte do vnútra bagety.
2. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Osolte a okoreňte podľa chuti.
3. Pripravenou zmesou naplňte stred bagety a zložte ju späť dokopy. Zabaľte ju do alobalu a vložte do predhriatej rúry.
4. Pečte bagetu v rúre pri teplote 180 °C približne 15-20 minút, alebo kým sa syry úplne neroztopia.
5. Hotový bageta grotto podávajte teplý ako predjedlo alebo ľahší hlavný chod. Dobrú chuť!