Ingrediencie:
– 500g múky
– 300ml teplej vody
– 10g droždia
– 1 čajová lyžička soli
Recept na bagetu
Postup:
1. V teplej vode rozpusťte droždie a nechajte ho pracovať približne 10 minút.
2. Do veľkej misy preosejte múku a pridajte soľ.
3. K múke vhoďte zmes droždia a mixujte, kým sa nevytvorí homogénna hmota.
4. Cesto nechajte kynúť zakryté utierkou približne 1 hodinu, alebo kým jeho objem nenarastie dvakrát.
5. Na pomúčenom stole rozvaľkajte cesto na hrubú placku a pomocou noža alebo nožníc vytvorte na povrchu zárezy.
6. Pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 25-30 minút, alebo kým bageta nebude zlatohnedá a nevytvorí sa na nej chrumkavá kôrka.
Prajem dobrú chuť!