Ingrediencie:
– 500 g hladkej múky
– 10 g soli
– 10 g čerstvého droždia
– 350 ml vlažnej vody

 

Rustikálna bageta

Postup:
1. Droždie rozpustite vo vlažnej vode a nechajte kysnúť asi 10 minút.
2. Do veľkej misky zmiešajte múku a soľ.
3. Pridajte k droždiam vodu a začnite miešať.
4. Vypracujte lepkavé cesto a nechajte ho kysnúť pokryté uterákom pri izbovej teplote asi 1 hodinu.
5. Po vykysnutí cesta ho rolovať na pomúčenej doske do tvaru bagety.
6. Bagetu preložte na plech a nechajte ešte 30 minút kysnúť.
7. Predohrejte rúru na 200 °C.
8. Bagetu podlhovasto zarezajte nožom a pečte v rúre asi 25 – 30 minút, kým nebude voniať dozlatista a kôrka chrupká.
9. Nechajte vychladnúť a podávajte ako prílohu alebo s maslom a šunkou ako obľúbený chlieb.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *