Bagetky s morčacou pečeňou

 

Ak sa snažíte nájsť recept na bagetky so slepačou pečeňou, rád vám ponúknem jednoduchý návod, ako ich pripraviť:

Potrebné suroviny:

  • 4 malé bagetky
  • 250 g morčacej pečene
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa vkusu
  • čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen)

 

Bagetky s morčacou pečeňou

Pokyny na prípravu:

  1. Bagetky rozkrojte na polovicu a vložte ich do predhriatej rúry na 180 °C, pečte približne 5 minút, kým nezískajú zlatú farbu.
  2. Na panvici rozohrejte maslo na strednej teplote. Pridajte cibuľu a cesnak, a restujte ich, až kým nezhnednú.
  3. Pridajte morčaciu pečeň a dusíme, kým nebude vo vnútri pekne ružová.
  4. Pri varení alebo dochucovaní si vždy nechajte pri sebe trochu času na ochutnávanie a pridávanie soli alebo korenia, aby ste mohli upraviť jedlo podľa vlastného vkusu.
  5. Pečené bagetky vyberte z rúry a na jednu polovicu rozložte vrstvu morčacej pečene s cibuľou a cesnakom.
  6. Na vrch pridajte čerstvé bylinky a spojte bagetku dokopy. Tento proces zopakujte aj s ostatnými bagetkami.
  7. Bagetky sú hotové na podávanie. Môžete ich servírovať teplé alebo studené.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pripraviť lahodné bagetky s morčacou pečeňou! Prajem vám dobrú chuť!

Bagetky s morčacou pečeňou-2

2) Bagetky s morčacou pečeňou

Bagetky s morčacou pečeňou predstavujú chutné a výživné jedlo, ktoré môžete podávať ako snack alebo hlavné jedlo. Tento recept vám ukáže, ako ich bez námahy pripraviť doma. S dôrazom na čerstvé ingrediencie si môžete vychutnať zdravú a chutnú alternatívu ku klasickým sendvičom.

Penne alla Panna recept

Penne alla Panna recept

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na bagetky

Na prípravu bagetiek s morčacou pečeňou budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 300 g morčacej pečene
  • 1 malú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g masla
  • 3 bagetky
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo pažítka)
  • majonézu alebo maslo na natretie

Pokyny na prípravu

Príprava bagetiek s morčacou pečeňou je veľmi jednoduchá. Najprv si dôkladne očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cibuľu s cesnakom. Restujeme ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatú farbu.

Následne pridáme morčaciu pečeň a restujeme ju na strednom ohni, kým sa dostatočne nevarí a nezmení farbu, približne 10-15 minút. Po dokončení ochutíme soľou a korením a primiešame nasekané čerstvé bylinky pre lepšiu chuť.

Bagetky narežeme a natrieme ich majonézou alebo maslom. Na každú bagetku rozložíme pripravenú zmes morčacej pečene. Bagetky môžeme podávať okamžite alebo ich mierne opiecť v rúre, aby získali chrumkavejšiu textúru.

Takto pripravené bagetky sú skvelým jedlom na akúkoľvek udalosť. Užite si ich so svojou rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Hortenzia Holuby píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, až vyskúšam tento chutný a výživný pokrm.

  2. Rozalia93 píše:

    Bagetky s morčacou pečeňou sú lahodné! Vďaka za inšpiráciu, určite si ich čoskoro pripravím.

  3. Margareta06 píše:

    Recept znie veľmi chutne, určite ho vyskúšam. Rada experimentujem v kuchyni a toto bude skvelý nový pokrm na mojom jedálničku.