Bagetky s morčacou pečeňou

Ak hľadáte recept na bagetky so slepačou pečeňou, rád vám poskytnem jednoduchý spôsob, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 4 malé bagety
  • 250 g morčacej pečene
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlen)

 

Bagetky s morčacou pečeňou

Postup:

  1. Bagety rozkrojte na polovicu a pridajte ich do predhriatej rúry na 180 °C, pečte ich asi 5 minút, kým nebudú ľahko opražené.
  2. V panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte morčaciu pečeň a dusíme ju, kým nebude vnútri pekne ružová.
  4. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  5. Pečené bagety vyberte z rúry a na jednu polovicu pridajte vrstvu morčacej pečene s cibuľou a cesnakom.
  6. Ozdobte čerstvými bylinkami a zložte bagetku dokopy. Opakujte s ostatnými bagetkami.
  7. Bagetky sú pripravené na podávanie. Môžete ich servírovať teplé alebo studené.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť skvelé bagetky s morčacou pečeňou! Dobrú chuť

 

 

2)

Bagetky s morčacou pečeňou sú lahodným a výživným jedlom, ktoré možno podávať ako občerstvenie alebo ako hlavný chod. Tento recept vám ukáže, ako ich jednoducho pripraviť doma. S dôrazom na čerstvé ingrediencie si môžete vychutnať zdravú a chutnú alternatívu k tradičným sendvičom.

Ingrediencie potrebné na bagetky

Na prípravu bagetiek s morčacou pečeňou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g morčacej pečene
  • 1 malú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g masla
  • 3 bagetky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo pažítka)
  • majonézu alebo maslo na natretie

Postup prípravy

Príprava bagetiek s morčacou pečeňou je jednoduchá. Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu a cesnak. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cibuľu s cesnakom. Restujeme, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

Potom pridáme morčaciu pečeň a restujeme ju na strednom ohni, kým sa nevarí a nezmení farbu, približne 10-15 minút. Po uvarení ochutíme soľou a korením a pridáme nasekané čerstvé bylinky pre lepšiu chuť.

Bagetky narežeme a natrieme ich majonézou alebo maslom. Na každú bagetku rozložíme pripravenú zmes morčacej pečene. Bagetky môžeme podávať ihneď alebo ich mierne opiecť v rúre, aby boli chrumkavejšie.

Takto pripravené bagetky sú ideálnym jedlom na akúkoľvek príležitosť. Užite si ich so svojou rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Hortenzia Holuby píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, až vyskúšam tento chutný a výživný pokrm.

  2. Rozalia93 píše:

    Bagetky s morčacou pečeňou sú lahodné! Vďaka za inšpiráciu, určite si ich čoskoro pripravím.

  3. Margareta06 píše:

    Recept znie veľmi chutne, určite ho vyskúšam. Rada experimentujem v kuchyni a toto bude skvelý nový pokrm na mojom jedálničku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *